Gelder Thuiszorg heeft ISO-certificering voor Verpleging en Verzorging

Foto: ©Gelder Thuiszorg

Een jonge organisatie in de thuiszorgbranche. “Bij Gelder Thuiszorg richten we de zorg zo in, dat cliënten en medewerkers er daadwerkelijk beter van worden.” Dit zijn de woorden van algemeen directeur Carolien Ansems.

Gelder Thuiszorg werkt volgens de Blue Ocean Strategy

Bij de thuiszorgorganisatie verlenen ze niet zomaar zorg aan mensen die dat nodig hebben. Volgens de Blue Ocean Strategy wordt een markt bediend die nog onbekend en dus nog niet bewerkt. Ansems: “Gelder Thuiszorg maakt gebruik van de ruimte in de markt. Wij zien onze collega thuiszorgorganisaties als partner, samen kunnen we meer bereiken door op elkaar aan te sluiten. De kern is de zogenaamde waarde vernieuwing, Value Innovation.” Het bedrijf doet dit onder andere door de dienst of het product te vernieuwen, dit gaat waarde opleveren voor de klant en voor het leverende bedrijf. Een ander punt waar Gelder thuiszorg goed op let, is kostenverlaging. “Kostenbesparend in de zorg en effectievere en efficiëntere zorg en welzijn voor de cliënt. Kostenreductie door het afstoten of verminderen van kosten gerelateerd aan aspecten die in de markt minder nodig zijn. Door anders te zijn, wil Gelder Thuiszorg een frisse wind laten waaien binnen het huidige zorg- en welzijnssysteem. Het kan anders en het mag anders,” vertelt Ansems.

Anders

Gelder Thuiszorg doet het anders. Onder leiding van Carolien Ansems slaat het bedrijf een brug tussen de reguliere en complementaire zorg. Ze kunnen alle soorten zorg leveren die nodig is voor elke specifieke thuissituatie. Zij zegt hierover: “Er zijn te veel mensen op sleutelposities die vasthouden aan eigen belangen en die leven vanuit angst. Iedereen klaagt, maar slechts weinigen doen iets. Ik zou het fijn vinden als meer mensen durven op te staan en buiten de kaders durven te denken. Want mijns inziens is het echt nodig om de discussie en het maatschappelijke debat aan te gaan. Ik geloof echt dat het anders kan en wil me daar hard voor maken, de landelijke politiek wakker schudden.”

Medewerkers

Mensen die voor Gelder Thuiszorg werken, zijn niet de mensen die iedere dag trouw hetzelfde willen doen. Ze durven anders te kijken. De medewerkers van Gelder Thuiszorg zijn wel echte zorgverleners, hebben het hart op de juiste plaats, hebben aandacht voor de ander en willen samenwerken en samen delen. Ansems: “De regie ligt bij de cliënt, dus de eigen persoonlijkheid en eigen wil kan soms best aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat een medewerker soms snel moet schakelen. Van onze medewerkers verwachten dan ook een andere werkwijze, dan de standaard.”

Kwaliteit

Gelder Thuiszorg is  nu ook voor het onderdeel Verpleging en Verzorging ISO 9001 gecertificeerd. Dagelijks werken wij met gevoelige informatie van onze cliënten en zorgverzekeraars. Zij mogen van ons verwachten dat wij discreet omgaan met deze gegevens en deze op een goede wijze verwerken en opslaan in ons informatiesysteem. Wij zijn continu bezig om processen en procedures te optimaliseren. Dankzij het ISO-9001 wordt nu ook officieel aangetoond. Een jaarlijkse controle van de kwaliteit zorgt er voor dat deze altijd up-to-date blijft.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.