Werken voor Gelder Thuiszorg is de volgende stap op jouw carrièreladder

Foto: ©Gelder Thuiszorg

Gelder Thuiszorg speelt in op de groeiende markt in door het realiseren van een aantrekkelijk zorgaanbod. En daarom zoeken wij medewerkers die dat ook kunnen en doen,” dit zegt Carolien Ansems, directeur bij Gelder Thuiszorg.

Welke medewerkers zoeken we?

Ansems vervolgt: “Mensen die voor Gelder Thuiszorg werken, worden geselecteerd op onder andere het anders durven kijken en het hart op de juiste plaats hebben. Mensen die samen willen werken en samen willen delen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de ander. Mensen die voelen en DNA hebben van Gelder Thuiszorg.” De medewerkers van Gelder Thuiszorg zijn niet de ‘standaard’ zorgmedewerkers die alleen doen wat ze moeten doen bij een cliënt en dan weer gaan. Zij worden niet gestuurd op basis van beheersbaarheid. Ansems: Wij vertrouwen onze medewerkers en zij hebben een belangrijke stem in het organiseren van de juiste zorg. Wij leggen de nadruk om medewerkerstevredenheid, autonomie en zeggenschap. Wij geloven dat onze medewerkers ons goud zijn. Als wij goed voor hen zorgen, zorgen zij goed voor onze cliënten.” Vanzelfsprekend zijn ook onze medewerkers bekwaam en bevoegd voor het uitvoeren van risicovolle en voorbehouden handelingen.

Wat kun je als medewerker van Gelder thuiszorg verwachten van ons?

Ansems: “Onze medewerkers bepalen hun eigen agenda. Wanneer wil je werken en wanneer wil je vrij? De balans tussen werk en privé moet voor onze medewerkers goed zijn.  Jij verzorgt anderen, wij verzorgen jou.” We bouwen aan positieve relaties en een samenhangende werkomgeving door middel van toegankelijkheid, korte open communicatielijnen, empathie, luisteren naar anderen en interesse in het welzijn van anderen. Ansems: “Bij Gelder Thuiszorg is elke medewerker uniek. Jij bent het gezicht van Gelder Thuiszorg bij cliënten thuis.” Je kunt rekenen op 1 vast, vertrouwd aanspreekpunt als het gaat over planning, afstemming en organisatie van je werkzaamheden. Ook voor vragen staat de vestigingscoördinator dagelijks voor jou klaar.

Wat moet je kunnen?

Als medewerker heb je veel vrijheid. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers een verbindende rol vervullen en een goede relatie met de cliënt opbouwen. Bij ons zijn de lijnen kort, weet de coördinator bij welke cliënt jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen en kun je er op rekenen dat jij het vaste gezicht wordt van een aantal cliënten. Ansems is ook voorstander van persoonlijke ontwikkeling bij medewerkers: “Wij geloven in de kracht van ambitie, talent en de persoonlijke ontwikkeling van individuen. Ongeacht leeftijd heeft iedereen een interne drive om zichzelf te ontwikkelingen en te groeien. Ontwikkeling begint te alle tijden met het bepalen van de juiste focus. Zodoende ontstaat er vrije ruimte voor ontwikkeling. Wanneer je als mens én organisatie denkt in verantwoordelijkheden, is er heel veel mogelijk. Zowel wat betreft groei van de organisatie, als persoonlijke groei van iedereen binnen onze organisatie. Wij geloven dat dit bijdraagt aan het plezier, de voldoening en het leveren van een optimale prestatie van een individu en organisatie.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.