InHuis Apeldoorn zoekt ouder(s) met ruimte in hart en huis

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

Op 16 mei 2022 van 19:30 tot 21.30 uur is er in het Stadhuis een informatieavond over steun- en pleeggezinnen.

Informatieavond

Inwoners die het zien zitten om een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid te bieden, zijn van harte welkom. Of het nu één middag per twee weken is, of iedere week een weekend: elke plek is er één. Ziet u het zitten om een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid te bieden? Kom dan naar de informatieavond, u bent van harte welkom.

Ieder kind wil graag thuis opgroeien. Maar soms lukt het niet om de kinderen de veiligheid en geborgenheid te bieden die ze nodig hebben en is thuis wonen tijdelijk of langer niet mogelijk. Dan hebben ouders daarbij even een helpende hand nodig. Een steun- of pleeggezin kan dan een oplossing zijn.

Zoektocht naar meer steun- en pleeggezinnen

Met het programma InHuis wil de gemeente meer steun- en pleeggezinnen vinden die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin. Verschillende maatschappelijke organisaties werken voor dit doel samen met de gemeente. Opvoeden gaat namelijk niet altijd vanzelf. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Een steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Als steunouder kun je dit al bieden door bijvoorbeeld een middag in de week een kind uit school op te vangen. Soms zijn er situaties waarin kinderen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, dan kan een pleeggezin ondersteunen.

Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal

Tijdens de informatieavond zijn er tegelijkertijd twee presentaties. Eén over steunouders en één over pleegouders. Ervaringsdeskundigen vertellen wat het inhoudt om steun- of pleegouder te zijn. Wat wordt er van hen gevraagd? Maar vooral ook: wat krijgen ze terug voor deze waardevolle taak. De avond eindigt met een informatiemarkt, waarbij medewerkers van de betrokken organisaties uitleg kunnen geven over het proces om steun- of pleegouder te worden. Ook is er dan tijd om één op één het gesprek met de ervaringsdeskundigen aan te gaan.

Iets voor u? Kom naar de informatieavond!

Iedereen is van harte welkom! Aanmelden kan via het online formulier. U kunt daarbij aangeven of u geïnteresseerd bent in de presentatie over steun- of pleegouders. De avond start om 19:30 en is op het stadhuis, Marktplein 1.

Vragen?

Meer informatie over steun- en pleeggezinnen vindt u op www.apeldoorn.nl/inhuis. Voor vragen over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen