Apeldoornse vrouwen veroordeeld voor diefstal met geweld

Foto: @rechtspraak

De rechtbank veroordeelt 2 vrouwen uit Apeldoorn van respectievelijk 24 en 18 jaar voor diefstal met geweld. Het slachtoffer was een bekende van de vrouwen.

Diefstal met geweld

De 24-jarige vrouw krijgt een gevangenisstraf van 120 dagen opgelegd, waarvan 78 dagen voorwaardelijk. Daarnaast moet zij een taakstraf van 240 uur uitvoeren. De rechtbank legt de 18-jarige vrouw een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand op. Daarbij krijgt ze een taakstraf van 160 uur opgelegd. De 24-jarige vrouw had ruzie met het slachtoffer. Toen zij elkaar op 18 februari 2023 in Apeldoorn troffen leidde dit tot een ruzie. De vrouw sloeg en schopte het slachtoffer. Verder stal ze het horloge van het slachtoffer. Zij kreeg daarbij hulp van de 18-jarige vrouw. Het horloge wat werd gestolen bleek later geen authentiek Rolex horloge te zijn.

Spijtbetuigingen

De 24-jarige vrouw paste fors geweld toe. Tijdens de rechtszaak gaf zij aan dat zij heel boos was op het slachtoffer en dat zij hier spijt van heeft. De 18-jarige vrouw las aan het begin van de zitting een korte verklaring voor waaruit bleek dat zij ook veel spijt had van haar rol in de diefstal met geweld.

Strafbepaling

De opgelegde straf van de 24-jarige vrouw is zwaarder dan die van die 18-jarige vrouw. Dit komt door haar forsere aandeel in het toegepaste geweld. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. De rechtbank vindt het belangrijk dat zij niet nog een keer de fout in gaan. Daarom moeten de vrouwen zich onder andere melden bij de reclassering en zich laten behandelen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen