Man cel in voor verkrachting in Apeldoorn

Foto: ©Rechtspraak

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man voor het verkrachten van een toen 18-jarige vrouw uit Apeldoorn. Hij krijgt een celstraf.

Man cel in

De man krijgt een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. In de nacht van 23 juli 2021 waren de man en het slachtoffer op een feest in Apeldoorn. De man liep steeds achter de vrouw aan en drong zich aan haar op. Toen de vrouw naar huis ging, dwong hij haar met hem mee te gaan op zijn scooter naar een woning in Apeldoorn en seks met hem te hebben. De man was bijna 2 keer zo oud als het 18-jarige slachtoffer. Hij maakte misbruik van het grote leeftijdsverschil, was fysiek sterker en intimideerde het slachtoffer met opmerkingen over een vuurwapen. Hierdoor creëerde hij een zeer beangstigende sfeer waardoor zij zich niet aan hem kon onttrekken. Hij zorgde ervoor dat haar 112-melding en de pogingen van een vriend van haar om haar te hulp te komen, op niets uitliepen.

Gevolgen slachtoffer

De man maakte een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit en de waardigheid van het slachtoffer. Hij was alleen gericht op bevrediging van zijn lusten en bekommerde zich geen moment om het leed dat hij haar aandeed. Het slachtoffer kampt sindsdien met nachtmerries, ernstige gevoelens van angst en onveiligheid. Tot slot moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 5 duizend euro betalen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen