De Koninklijke Loop 18 mei 2024

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op zaterdag 18 mei 2024 vindt de Koninklijke Loop plaats, een rolstoelvriendelijke wandeltocht tussen Kootwijk en Apeldoorn. Deze sponsorloop is mede georganiseerd door bewoners van ‘s Heeren Loo en is bedoeld voor mensen met een beperking, hun begeleiders, familie en vrienden. De wandelaars willen samen geld ophalen voor een revalidatiecentrum voor kinderen in Kameroen, een project van het Liliane Fonds en plaatselijke partners.

Een hele klus

Een sponsorloop organiseren is best een hele klus, maar vooral heel leuk om te doen, ontdekten Michel, Peter en Salih. Michel, Peter en Salih kennen elkaar omdat Salih werkzaam is bij  ‘s Heeren Loo en Michel en Peter hier wonen. Samen kwamen ze op het idee van de Koninklijke Loop. Want iets voor een ander doen geeft een goed gevoel. Ook dat is een ervaring waar iedereen recht op heeft, of je nu een beperking hebt of niet. Elk mens kan altijd meer dan hij of zij denkt voor een ander betekenen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Samen op een sportieve manier bijdragen aan een goed doel is daarom de missie van de Koninklijke Loop.

Sponsorloop met Apeldoorns en koninklijk tintje

De Koninklijke Loop gaat over de Koninklijke weg, een rolstoelvriendelijke wandelroute tussen Paleis Noordeinde en Paleis het Loo. Tijdens de Koninklijke Loop wordt het laatste stukje van deze route belopen en zijn verschillende afstanden te lopen. Het wordt een echt Apeldoorns evenement. De route van de Koninklijke Weg is namelijk ooit bedacht door Aalt van de Glind, oud-wethouder van Apeldoorn. Salih Toprak is een geboren en getogen Apeldoorner die als rapper al verschillende muziekprojecten voor jongeren heeft gerealiseerd en nu deze loop samen met bewoners van ‘s Heeren Loo organiseert.

Feestelijke inhuldiging

De inhuldiging van de deelnemers vindt plaats in de Irene zaal van de Grote Kerk in Apeldoorn. Wethouder Sunita Biharie zal de medailles aan de deelnemers overhandigen. Verder zal de opbrengst van de sponsorloop symbolisch worden overhandigd aan een afgevaardigde van het Liliane Fonds.

Meer informatie

“Niets staat je in de weg om iets goeds te doen voor een ander”

Evenement: De Koninklijke Loop

Tijd: Zaterdag 18 mei 2024, starttijden verschillende afstanden tussen 11:00 en 15:00

Finish en huldiging: 16:30 bij De Grote Kerk Apeldoorn, Loolaan 16, 7315 AB Apeldoorn

Meer informatie: www.dekoninklijkeloop.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen