Feestelijk jubileum van Sportspullenbank in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op woensdag 15 mei vierde de sportspullenbank bij Sporthal Zuiderpark haar éénjarig bestaan. De sportspullenhoek, vooral gericht op kinderen, bij kledingbank Sant’Egidio markeert een jaar waarbij veel gebruik is gemaakt van de sportspullen. Doneren wordt binnenkort nog makkelijker, want er komen extra kledingcontainers in Apeldoorn.

Feestelijk jubileum

De Sportspullenbank is een jaar geleden begonnen en probeert om de drempel voor het krijgen van gratis sportspullen zo laag mogelijk te maken. Doel is om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, zodat zij kunnen meedoen aan sportactiviteiten. U kunt gebruikte items doneren bij Kledingbank Sant’Egidio, die daarna beschikbaar worden gesteld in de Sportspullenbank.

Wethouder benadrukt belang

Wethouder breedtesport Sunita Biharie benadrukt hoe belangrijk dit initiatief is: ‘‘Ik ben heel blij dat we in Apeldoorn een sportspullenbank hebben, want álle kinderen in Apeldoorn moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Sporten is niet alleen gezond, het is ook onwijs belangrijk voor de sociale contacten. Ik hoop dat nog meer Apeldoorners hun sportspullen gaan doneren aan de sportspullenbank, zodat gezinnen die het nodig hebben er gebruik van kunnen maken.”

Sportief feestje bij Sporthal Zuiderpark

Het jubileumfeest vond plaats bij Sporthal Zuiderpark en werd bijgewoond door wethouder Biharie. Om de mijlpaal te vieren waren er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. Zoals je flexibiliteit testen op de volleybalhindernisbaan, dansmoves leren van dansdocenten of deelnemen aan een potje volleybal.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen