Tunnelbouw Laan van Osseveld gestart

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

Op 3 januari beginnen de werkzaamheden aan de spoorwegtunnel en wegverdubbeling van de Laan van Osseveld.

Tunnelbouw Laan van Osseveld gestart

Een belangrijke verkeersader in de stad en onderdeel van de Apeldoornse ring. De Laan van Osseveld sluit de komende 15 maanden voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en langere reistijden.

Waarom komt er een tunnel?

Op de spoorwegovergang over de Laan van Osseveld staat het verkeer elk uur ongeveer 20 minuten stil. Om de veiligheid en verkeersdoorstroming te verbeteren, komt er een tunnel en verbreden wij de weg van 2 naar 4 rijstroken.

Wat gaat er precies gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit drie onderdelen:

Aanleg van de tunnel

  • Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen straks veilig onder het spoor door. Niemand hoeft dan nog voor dichte slagbomen te wachten.
  • Weg voor auto’s verbreden naar twee keer twee rijstroken
  • Om de doorstroming op dit gedeelte van de ring te verbeteren verbreden wij de weg naar twee keer twee rijstroken. Ook verbreden wij de fietspaden aan beide kanten van de Laan van Osseveld om tweerichtingsverkeer mogelijk te maken.

Fietsers- en voetgangersbrug over de tunnel

Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers veilig de Laan van Osseveld oversteken. Dat maakt ook de snelle fietsverbinding tussen Apeldoorn en Deventer een stukje beter.

Omleidingsroutes

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden. Het verkeersplan, omleidingsroutes en overige reistips staan op apeldoorn.nl/tunnelosseveld. Woningen, winkels, Winkelcentrum ’t Fort en de woonboulevard blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Klaar voor de toekomst

Wethouder Wim Willems schetst de noodzaak voor de aanleg van de spoorwegtunnel. “Op het moment staan mensen twintig minuten per uur te wachten voor gesloten slagbomen. Het is daarom hard nodig om de doorstroom op dit gedeelte van onze ring te verbeteren net als de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers. We doen dit project in samenwerking met ProRail, Provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met als doel de Laan van Osseveld weer helemaal klaar voor de toekomst te maken.”

“Helaas is het onvermijdelijk dat omwonenden en weggebruikers overlast ondervinden van de werkzaamheden. We doen wat we kunnen om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar we kunnen helaas niet alles voorkomen. Het is dus even 15 maanden doorbijten, maar daarna ligt er wel een prachtige tunnel en kan er gewoon weer doorgereden, gefietst en gelopen worden.”

ProRail coördineert de bouw van de spoortunnel. Regiodirecteur Noord-Oost Dorothé Wennekendonk: “We zijn blij dat we deze drukke en belangrijke overweg in Apeldoorn kunnen opheffen en vervangen door een tunnel. Een stuk veiliger voor zowel weggebruikers als het treinverkeer. Vanuit ProRail vinden we het belangrijk om zo min mogelijk overwegen te hebben, dit is het veiligste voor iedereen.” Kijk voor meer informatie over het project op apeldoorn.nl/tunnelosseveld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen