Gratis waterton voor Apeldoornse sportverenigingen

Foto:

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag, woensdag 28 september, heeft sportvereniging Groen-Wit ’62 als eerste sportvereniging in Apeldoorn een gratis drinkwaterton ontvangen.

Alle 57 sportclubs met eigen accomodatie

De eerste is uitgereikt door wethouder Anja Prins. De voorzitter van de Sportraad, Henk Dijkgraaf, tapte het eerste bekertje water en na een feestelijke proost met de aanwezigen vonden er wateractiviteiten plaats voor de kinderen. Niet alleen sportvereniging Groen-Wit ’62 ontvangt een waterton, alle 57 sportverenigingen in Apeldoorn met een eigen accommodatie krijgen er een. De waterton kan makkelijk worden ingezet tijdens wedstrijden en activiteiten, maar ook tijdens de training.

De gezonde keus maken

Wethouder Gezondheid Anja Prins: “Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo goed als hier in Nederland. Tegelijk is het ook hier in Nederland voor jongeren en volwassenen best moeilijk om de gezonde keus te maken, als er zoveel aanbod is van ongezonde snacks en drankjes vol suikers en kleurstoffen. Door het neerzetten van drinkwatertonnen aan de zijlijn maken we het drinken van water makkelijk en aantrekkelijk. Dat helpt hopelijk om toch die gezonde keuze te maken’’.

Realisatie door samenwerking

De gemeente wil met deze drinkwateractie het belang van gezond leven benadrukken en stimuleren dat er meer water wordt gedronken in plaats van drankjes met veel suiker. Om dit te realiseren, is de gemeente de samenwerking aangegaan met JOGG-TeamFit, Stimenz en Sportservice Apeldoorn. Verder wordt ook aandacht besteed aan andere thema’s rondom een gezonde sportomgeving, zoals de thema’s rookvrij en verantwoord alcoholgebruik.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen