World Street Painting Festival 

Foto: ©Apeldoorn.nl

De route van de kunstwerken is aangevuld met de Streetpainted Games, een activiteit ontwikkeld op initiatief van Centrummanagement Apeldoorn.

Streetpainted Games

“Dat het WK Volleybal Vrouwen naar Apeldoorn komt, willen we ook zichtbaar maken in de binnenstad. Deze zomer kleuren we oranje en verbinden we de kunstwerken van World Street Painting met leuke sport gerelateerde activiteiten waaronder een hinkelbaan, hoogspringen, verspringen, een sprintbaan en meer.” aldus Centrummanager Marco Bod. Op bovenstraande plattegrond kun je zien op welke plekken je de Painted Street Games kunt vinden! Onderstaand mag je verwachten:

  • Hinkelbaan
  • Hoogspringen
  • Verspringen
  • Side jumps & balanceren
  • Sprintbaan
  • Maak een rondje

Wat is het World Street Painting festival?

World Street Painting is een festival waar de kunst live voor je neus, op straat, gemaakt wordt. Met de 3D kunstwerken komen mens en kunst samen op straat. Fotografeer jezelf in het kunstwerk, gemaakt door de grootste internationale kunstenaars, en wordt er zelf onderdeel van. Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem en andere steden in de wereld. Street Painting is een doeltreffende manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen. In 3D Street Painting kan publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorg voor interactie met de kunstvorm.

Een zomer vol 3D Street Painting

In de Apeldoornse binnenstad kun je nog t/m eind oktober genieten van de mooiste 3D Street Paintings. Het World Street Painting Festival is een official side event van het WK Volleybal Vrouwen 2022. De 3D kunstwerken staan allemaal in het teken van POWER; ze laten je in beweging komen in de kunstwerken. Naast Apeldoorn vindt het festival ook plaats in Arnhem en Rotterdam, de twee overige Nederlandse speelsteden voor het WK. De streetpaintings zijn t/m 30 oktober 2022 te bewonderen in de binnenstad.

Zeven 3D kunstwerken in hartje binnenstad

De zeven street paintings zijn gemaakt door zeven verschillende kunstenaars die uit alle hoeken van de wereld komen. De kunstwerken blijven liggen t/m 31 oktober.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen