Opvang vluchtelingen uit Oekraïne op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord

Foto: ©MAximaal Sales

De oorlog in Oekraïne brengt nog steeds veel vluchtelingen op de been. De gemeente heeft twee nieuwe opvanglocaties gevonden op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord.

Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord

Het gaat om bedrijfspanden aan de Vissenstraat en de Watermanstraat, die de komende maanden klaargemaakt worden voor noodopvang. De sporthallen Mheenpark en Zuiderpark zijn naar verwachting vanaf januari weer beschikbaar voor sport. Onlangs zijn de vluchtelingen die opgevangen werden in sporthal FSG verhuisd naar de opvanglocatie aan de Deventerstraat 184. De gemeente verwacht dat de vluchtelingen die nu nog in de sporthallen Mheenpark en Zuiderpark verblijven, rond 1 januari 2023 verhuizen naar de nieuwe locaties op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord. Zij hebben op de nieuwe locaties iets meer ruimte en privacy.

Sporthallen beschikbaar voor sport

Mheenpark en Zuiderpark kunnen dan weer gebruikt worden door inwoners van Apeldoorn. Sport is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en voor het onderwijs. De gemeente is blij dat we de sporthallen naar verwachting vanaf 1 januari weer beschikbaar kunnen stellen voor sport en onderwijs.

Bekijk dle opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne in Apeldoorn

Vluchtelingen in Apeldoorn

Er zijn nog steeds vluchtelingen die in ons land veiligheid en onderdak zoeken. Ook in de gemeente Apeldoorn zetten we ons in om hen op te vangen in onze mooie groene omgeving. In Apeldoorn wonen vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en statushouders. Wat betekenen die termen, wie is waarvoor verantwoordelijk en wat doen wij in Apeldoorn voor deze groepen? Lees meer over Vluchtelingen in Apeldoorn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen