Het aanslagbiljet is naar u onderweg

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De aanslagbiljetten gemeentebelasting worden in de maand februari verstuurd. Afhankelijk van uw gegevens ontvangt u het aanslagbiljet digitaal via MijnOverheid of per post.

  • Heeft u een account op MijnOverheid? Dan ontvangt u vanaf 16 februari het aanslagbiljet in uw berichtenbox.
  • Heeft u geen account op MijnOverheid? Dan ontvangt u vanaf 21 februari het aanslagbiljet via de post.

Aanslagbiljet digitaal ontvangen

Wilt u het aanslagbiljet vanaf volgend jaar digitaal ontvangen? Dat kunt u snel en gemakkelijk zelf regelen via Mijn overheid. Op de website van Tribuut kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

€100,- korting

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft besloten om de gemeentelijke woonlasten van 2023 eenmalig met honderd euro te verlagen. Dit geldt voor zowel ondernemers als huishoudens. De gemeente betaalt deze korting uit het geld wat de gemeente in 2022 heeft overgehouden als gevolg van uitgestelde investeringen en een hogere uitkering van het Rijk.

Maakt u zich zorgen over het betalen van de aanslag?

Praat eens met een van de medewerkers van Centenkwesties. Dat kan telefonisch (maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, via 055 580 11 40) of tijdens een gratis inloopspreekuur. Medewerkers van Centenkwesties weten alles over geldzorgen en ondersteunende regelingen. U kunt ook zelf kijken of u in aanmerking komt voor kwijtschelding via de website van Tribuut.

Besluit u om bezwaar te maken?

Omdat u het niet eens bent met uw aanslag voor gemeentebelastingen of de vastgestelde WOZ-waarde van uw pand? Dan adviseren wij u om binnen vijf weken na de dagtekening van het aanslagbiljet telefonisch contact met Tribuut op te nemen. Tribuut bespreekt graag uw situatie, waardoor het indienen van een bezwaarschrift misschien niet meer nodig is. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen