Apeldoorn maakt speeltuinen en bushaltes rookvrij

Foto:

Gemeente Apeldoorn zet zich in voor een rookvrije omgeving voor kinderen. Daarmee sluiten we aan op het landelijke initiatief de Rookvrije Generatie. Op steeds meer plekken zie je de herkenbare blauwe borden en tegels van de Rookvrije Generatie al: bij schoolpleinen, sportclubs, zwembaden en (attractie)parken. De gemeente voegt daar de komende tijd 125 speelplekken en 222 bushaltes aan toe.

Meer plekken rookvrij

Met de speeltuinen en bushaltes erbij worden zo meer en meer plekken in Apeldoorn rookvrij. En daar zijn we blij mee! We zetten ons in om roken te ontmoedigen, omdat roken veel persoonlijk en maatschappelijk leed veroorzaakt. In Nederland sterven ieder jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken. Maar ondanks alle kennis die er is en de maatregelen die al genomen zijn vanuit de overheid, komen er nog steeds elke week nieuwe jonge rokers bij. Maatregelen om roken te ontmoedigen zijn dus nog steeds heel hard nodig. In Apeldoorn rookt 11% van de 16- en 17-jarigen. Dit percentage loopt op tot 16% onder de doelgroep 18+.

Belang

Wethouder Anja Prins onderstreept het belang om er iets aan te doen in Apeldoorn: “Roken is ontzettend verslavend en het is tegelijkertijd de nummer één te voorkomen doodsoorzaak. Daarom zetten we vol in op preventie, want als je niet begint met roken, hoef je ook niet te stoppen. We maken steeds meer plaatsen in de openbare ruimte rookvrij, zetten in op het voorkomen dat jongeren gaan roken en we bieden ondersteuning aan mensen die willen stoppen. Dit doen we allemaal in nauwe samenwerking met partners in de stad. Alleen samen kunnen we Apeldoorn steeds een stukje gezonder maken.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen