Gemeente Apeldoorn krijgt nieuwe duurzamere bushokjes en reclamezuilen

Foto: @Apeldoorn.nl/Global

De gemeente Apeldoorn krijgt vanaf half november 181 nieuwe moderne sedumdak bushokjes.

Duurzame sedumdak bushokjes

Naast de bushokjes worden ook 78 bestaande reclamezuilen omgewisseld voor nieuwe, waarvan 15 met een LED-scherm. De nieuwe bushokjes zijn compleet duurzaam ontworpen met groen dak en hebben een moderne uitstraling. Inwoners en busreizigers zullen tijdens de omwisseling weinig hinder ervaren.

Helft vervangen

In totaal wordt bijna de helft van alle bushokjes in Apeldoorn voorzien van een groen dak, vooral in gebieden waar verharding overheerst. De bushokjes worden bedekt met sedum-vetplanten. Deze planten dragen onder andere bij aan het verminderen van hittestress en nemen fijnstof op uit de lucht. De levensduur van de daken wordt door het sedum verdubbeld en het onderhoud is minimaal.

Koelere stad

“Met groene daken op onze bushokjes helpen we Apeldoorn koeler te houden, een eenvoudige maar effectieve manier om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. Dit initiatief draagt bovendien bij aan de biodiversiteit en vermindert de belasting op onze riolering bij hevige regenval. Het is een stap die past in ons beleid om de stad toekomstbestendig en milieubewust te maken,” licht Danny Huizer, wethouder klimaat en natuur toe.

3 maanden omwisselen

De nieuwe bushokjes en reclamezuilen zijn van buitenreclame-exploitant Global Media & Entertainment. Op 27 november zal het bedrijf beginnen met het omwisselen. De bestaande bushokjes op de Hofstraat en Stationsstraat pakken ze op een later moment aan. Op 24 februari is alles vernieuwd en verduurzaamd.

Wilt u zelf een groen dak op uw woning?

Als extra aanmoediging voor groene daken biedt de gemeente subsidie aan inwoners die ervoor kiezen om hun eigen daken te vergroenen. Meer informatie over deze subsidie is te vinden op de website van de gemeente Apeldoorn: Subsidie Groene Daken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen