Revitalisering Schoutenveld van start

dec 30 2021, 8:28 gemeentenieuws
ontwerp zonder titel 58 1
Gemeente Apeldoorn is begonnen met de grote opknapbeurt van Schoutenveld. Wethouder revitalisering Wim Willems is blij dat de werkzaamheden zijn begonnen. “Samen met de buurt hebben we gekeken wat nodig is. En nu er een gedragen plan ligt, gaat de schop in de grond. Zo werken we samen met de buurt aan een duurzame toekomst.”

Revitalisering Schoutenveld van start

Volgens de wethouder is het hoognodig dat de buurt een opknapbeurt krijgt. “Sommige buurten in Apeldoorn zijn verouderd. Om ervoor te zorgen dat ook die buurten weer 30-40 jaar meekunnen, gaan we de komende jaren tal van buurten flink opknappen.” De gemeente doet dat zoveel mogelijk met inwoners, waarbij er verder gekeken wordt dan alleen de openbare ruimte. “Zo kijken we samen met bewoners naar het afkoppelen van regenwater, het aanleggen van zonnepanelen, sociale aspecten en veiligheid. Het komt immers maar eens in de veertig jaar voor dat we zo intensief met één buurt bezig zijn, dus daar moeten we ook het maximale uit proberen te halen.”
Als eerste wordt de Kiss&Ride ter hoogte van De Passerel aangelegd. De verwachting is dat de aannemer hier tot februari mee bezig is als het weer meezit. Daarnaast zal de buurt worden voorbereid op veel neerslag en hitte. “Dat doen we onder andere door het toevoegen van groen, het aanleggen van een ander rioolsysteem voor rioolwater en het afkoppelen van regenwater”, aldus de wethouder. Naast al deze ingrepen, wordt ook de openbare ruimte zelf opgeknapt. Bijvoorbeeld door het vervangen van het asfalt en de stenen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.