Tweede Cruyff Court Plus in Apeldoorn is geopend

sep 18 2023, 11:14 gemeentenieuws
376617882 701492092017802 217866997875235762 n
Woensdag, 13 september is een spiksplinternieuwe plek om te sporten en spelen geopend: het Cruyff Court Plus Zuiderpark. Dit is de tweede in de gemeente Apeldoorn.

Cruyff Court Plus

De ‘plus’ betekent dat we hebben geluisterd naar wat de buurt wil, voordat we dit Cruyff Court hebben gemaakt. Het resultaat is een plek waar je van alles kunt doen: voetballen, calisthenics, springen op trampolines en volleyballen. De opening werd gedaan door wethouder Sunita Biharie om 15.00 uur.

Wat de buurt wil

Cruyff Court Plus is een idee van de Johan Cruyff Foundation. We noemen het ‘plus’ omdat dit Cruyff Court is gemaakt zoals de buurt het wilde hebben. De Cruyff Foundation en de gemeente hebben niet alleen een voetbalveld neergezet, maar we hebben samen met de buurt gekeken naar het hele gebied en naar wat mensen graag wilden. Het doel was een plek waar zowel jong als oud kan bewegen, spelen en ontspannen op hun eigen manier. De locatie aan de Maasstraat in het Zuiderpark is de tweede in Apeldoorn; in 2021 werd er al een geopend in Orden. Momenteel wordt er gewerkt aan een derde Cruyff Court Plus aan de Aristotelesstraat (Sprenkelaar), die later dit jaar wordt geopend.

Over de Cruyff Foundation

steunt sport- en spelinitiatieven, vooral gericht op kinderen en jongeren met beperkte toegang tot sport. Dit omvat sportprojecten voor kinderen met een handicap, de aanleg van sportieve buitenruimtes en maatschappelijke sportprogramma's. Hiermee zorgen ze voor ruimte voor ontwikkeling, sociale verbinding en verbetering van de gezondheid van jongeren. Ze zijn helpen over de hele wereld wekelijks duizenden kinderen om actief deel te nemen aan sport.

Uniek en meerdere functies

“Voor deze tweede Cruyff Court Plus locatie in Apeldoorn zijn we in gesprek gegaan met de kinderen van de verschillende basisscholen en jongeren uit de wijk. Hierdoor ligt hier nu een uniek multifunctioneel sportterrein precies zoals zij het graag hebben; Een kleiner voetbalveld met volleybal-, trampoline- en calisthenics faciliteiten. En dat alles past perfect in het vernieuwde park” vertelt Desmond Post, Project Manager bij de Cruyff Foundation van onder andere regio Gelderland.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.