Volleybalsters Coolen Alterno vegen de vloer aan met Novara

Volleybalsters Coolen Alterno vegen de vloer aan met Novara

Apeldoornse landskampioen straft Italiaanse arrogantie af

De volleybalsters van Igor Gonzalo Novara dachten het tussendoortje in Apeldoorn wel eventjes met de B-keus af te doen. De trotse koploper van de Serie A liet z’n Italiaanse, Amerikaanse en Kroatische sterren thuis en kreeg daarvoor woensdagavond ondubbelzinnig de rekening gepresenteerd. Een ontketend Coolen Alterno strafte de Italiaanse arrogantie medogenloos af. In de heenwedstrijd om de achtste finales om de Challenge Cup veegde de Apeldoornse landskampioen de vloer aan met de reserves van Novara. In de Mheenhal werd het 3-1 (25-21, 25-17, 22-25, 25-16).

Wie gedacht had het neusje van de zalm te bewonderen uit de misschien wel sterkste vrouwenvolleybalcompetitie ter wereld, kwam bedrogen uit. Trainer Luciano Pedulla en zijn primadona’s waren in Italië gebleven. Assistent-coach Daniele Adami moest de klus in de Mheenhal met de tweede garnituur zien te klaren. Een lelijke misvatting van de technische staf van de Italiaanse lijstaanvoerder, zo zou blijken. De basisploeg mag de opgelopen schade volgende week woensdag in eigen huis ongedaan zien te maken om dan alsnog kwalificatie af te dingen voor de kwartfinale voor de Challenge Cup. Iets dat Igor Gonzalo Novara aan zijn stand verplicht is.

Ondanks de absentie van de Novara-sterren zullen de toeschouwers in de Mheenhal geen moment spijt hebben gehad van hun komst. Coolen Alterno begint de smaak zo zoetjes aan te pakken krijgen. De Europacupavonden in de Zevenhuizense sporthal krijgen onderhand bijna een cultstatus. Na Sneek en Gent moesten nu dus ook de Italiaantjes er aan geloven. Zij beten zich stuk op de combinatie van wilskracht en klasse die de meiden van coach Wilfried Groothuis aan de dag legden.

Alex Vlessert vroeg zich voorafgaand aan het duel enigszins bezorgd af of de speelsters van de landskampioen niet geblokkeerd zouden raken door de druk of de spanning. De Alternodames stelden de technisch manager al tijdens de eerste set gerust. Tegen de passie en strijdlust die Coolen Alterno openbaarde viel eenvoudigweg niets tegen te blokkeren… In de persoon van Moniek Jansen, die tijdens de voorgaande Europese ontmoetingen ontbrak, beschikte coach Groothuis zelfs over extra power. Na het winnen van de eerste beide sets met 25-21 en 25-17, sputterde Novara in de derde set succesvol tegen: 22-25. In het vierde speldeel lieten de Apeldoornsen er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met 25-16 trokken Bonsen c.s. een lange neus naar de tegenstander en mocht de glorieuze winnaar van een – ondanks alles – uit Apeldoorns zicht legendarische Europacupavond zich laten fêteren door de dolenthousiaste menigte op de tribunes. (RK)

 

Reacties