[UPDATE[ Eelco Sintnicolaas geeft op

Eelco Sintnicolaas is zaterdag niet meer van start gegaan op de tienkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. Hij gaf vanwege een enkelblessure die hij vrijdag opliep bij het hoogspringen. Pieter Braun bezet de veertiende plaats.

De atleet uit Apeldoorn lag op de elfde plaats na de eerste vijf onderdelen. Bij de EK vorig jaar in Zürich eindigde hij als vierde. In 2010 veroverde hij zilver op de EK.

De 28-jarige meerkamper kende een prima start en bezette na de eerste drie onderdelen – de 100 meter, het verspringen en het kogelstoten – de vierde plaats.

Bij het hoogspringen schoot er een pijntje in zijn hiel die hem verhinderde goed te presteren. Met een matig resultaat van 1,92 meter zakte hij weg in het klassement. De nummer vijf van de afgelopen twee WK’s liep niettemin de 400 meter.

[Eerder bericht 28-08-2015]

Eelco Sintnicolaas bezet bij de WK atletiek in Beijing na de eerste dag van de tienkamp de elfde plaats. De nummer vijf van 2011 en 2013 is ondanks een enkelblessure op weg naar een persoonlijk record.

Sintnicolaas werd zesde op de 100 meter (in een evenaring van zijn pr), tiende bij het verspringen (15 cm onder zijn pr),zevende bij het kogelstoten (2 cm onder zijn pr),dertiende bij het hoogspringen (10 cm onder zijn pr) en tiende op de 400 m (0,08 boven z’n pr).

Ondanks de blessure, die hem de hele dag parten speelde, blijft hij geloven in een medaille. “Ik heb mijn foutje gehad en zit boven het schema van mijn pr. Ik sta morgen waarschijnlijk frisser op.”

Na de eerste dag van de tienkamp gaat Ashton Eaton aan de leiding. De Amerikaan, regerend wereld- en olympisch kampioen, heeft 173 punten voorsprong op Damian Warner (Can). De Duitsers Rico Freimuth, Kai Kazmirek en Michael Schrader completeren de top-5.

Reacties

Cookieinstellingen