21 januari Boef in de wijk in Ugchelen en Loenen

Foto: Koen Suyk ANP

Morgenavond kan de bevolking van Loenen en Ugchelen deelnemen aan een spel van de politie:  ‘Boef in de wijk’. Er wordt een verdachte situatie gemeld via Twitter en de deelnemers aan het spel proberen aan de hand van de aanwijzingen de boef op te sporen.

Het doel van het spel is de bewoners alert te maken op verdachte situaties, en ze op een dusdanige manier te laten kijken naar situaties in hun directe omgeving dat ze sneller in actie komen en de politie alarmeren.

‘Insluip’actie

Zeer recent heeft de politie via een ‘insluip’ actie in Ugchelen gecontroleerd hoe het zat met het afsluiten van poorten, achterdeuren, auto’s  en schuren. De ‘opbrengst’ van 27 schuren, 2 auto’s en een woning die niet afgesloten waren, mag gerust behoorlijk genoemd worden.

Alleen in Loenen was er 1 bewoner die een verdachte situatie opmerkte. De ‘opbrengst’ in het dorp waren wat open schuurtjes met fietsen en gereedschap.

In de ruimten die niet afgesloten waren heeft de politie een witte papieren schoen achtergelaten om de bewoners hierop te attenderen.

Meedoen

Wie mee wil doen aan het spel wordt in Loenen om 18:00 uur verwacht aan de Loenerdrift 80 bij de Bruisbeek en wie in Ugchelen mee wil doen wordt om 18:00 uur verwacht aan de Bogaardslaan 81 bij Ugchelens Belang.

volg op twitter @polhurk voor alle informatie, meetwitteren kan met #BIDW of: kijk op facebook Politie-Apeldoorn

Reacties