Goed nieuws van de Stichting Stamceldonorbank

Foto: facebook Bade

Fantastisch nieuws van de Stichting Stamceldonorbank! Eerder deze week berichtte Apeldoorn.nieuws.nl op facebook over de kleine, ernstig zieke Bade. Bade, van Turkse afkomst woont niet in Apeldoorn, zelfs niet in de buurt maar we vonden het toch nodig om haar verhaal met u te delen!

Stamceldonatie

Zoals veel andere ernstig zieke mensen wacht dit meisje op een stamceldonor. Stamceldonatie betekent voor haar het verschil tussen leven en dood!

Bade woont in Barendrecht, over haar wordt een facebook bijgehouden. Via facebook lazen wij over het grote gebrek aan donoren. Voor een goede match tussen haar en de donor is een Turkse afkomst van de donor zeer gewenst. Voor een goede kans van slagen is door het gebrek aan donoren een landelijke oproep erg belangrijk.

Turks.nl sprong voor het meisje in de bres en andere media volgden. Zo ook hier in Apeldoorn! U heeft massaal het bericht gedeeld en ook hier hebben zich mensen aangemeld als donor! Dank daarvoor!!!

Stichting stamceldonatie

Stichting Stamceldonorbank maakt met vreugde bekend dat er minstens 800 nieuwe aanmeldingen van mensen met een niet Nederlandse achternaam zijn. In totaal hebben zich 1000 mensen aangemeld!

Hier vindt u een duidelijke uitleg over stamceldonatie en kunt u zich aanmelden. Nieuwe donoren blijven nodig!

Meer weten over het doneren van stamcellen? Klik hier!

 

 

 

Reacties