APELDOORN IN BEWEGING MET DE APELDOORNSE DIABETES CHALLENGE

Foto: pixabay

Apeldoorn zet groot in bij de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Met de Apeldoornse Diabetes Challenge willen we mensen met diabetes laten ervaren hoe leuk bewegen is, wat een actieve leefstijl met je gezondheid doet en hoe inspirerend het is om dit samen met anderen te doen.

Hiervoor zullen vanaf half mei vanaf twaalf startlocaties in Apeldoorn en omliggende dorpen wekelijkse wandeltochten georganiseerd worden. Het doel voor de deelnemers is om tijdens de eindchallenge, eind september in de Nationale Sportweek, vier dagen achtereen een afstand van 10 of 20 km te wandelen. Op 15 oktober zal de afsluiting plaatsvinden bij Paleis Het Loo met het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation. Voor de deelnemers bestaat de mogelijkheid zich tussentijds te testen tijdens de Cantharel Internationale Wandelvierdaagse van Apeldoorn door minimaal één dag de minimale afstand van 12 km te wandelen.

Deskundige begeleiding

Met veel enthousiasme zijn ruim eenendertig huisartsenpraktijken, twaalf fysiotherapiepraktijken, diëtisten, podotherapeuten en apothekers begonnen met het werven van deelnemers. Samen met vrijwillige wandelbegeleiders zullen zij de wandeltochten onder deskundige begeleiding laten plaatsvinden. Waar mogelijk zullen ze mee wandelen om zo buiten de spreek/behandelkamer eens op een andere manier met hun patiënten in gesprek te komen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf 1 maart inschrijven via de website www.nationalediabeteschallenge.nl

Hier kunt u meer informatie vinden over de Nationale Diabetes Challenge en de startlocaties van de Apeldoornse Diabetes Challenge. Ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom om mee te lopen. Voor meer informatie kunnen deelnemers ook terecht bij hun huisarts.

Wandelbegeleiders gezocht

Voor het begeleiden van de wandelgroepen zijn we nog op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar [email protected]

7500 diabatespatiënten in Apeldoorn

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De verwachting is dat in de toekomst van alle Nederlanders één op de drie ouderdomssuikerziekte (diabetes type 2) zal krijgen en de helft een voorstadium daarvan. In Apeldoorn zijn op dit moment bijna 7500 diabetespatiënten (Bron ROS-wijkscan Caransscoop | CBS LINH).

De Apeldoornse Diabetes Challenge zal ingezet worden voor het ontwikkelen van een structurele samenwerking en aanbod in de ketenzorg ten aanzien van bewegen voor mensen met chronische aandoeningen. De Apeldoornse Diabetes Challenge wordt georganiseerd door de Cantharel Internationale Wandelvierdaagse van Apeldoorn, Accres en First-Line met actieve ondersteuning van de huisartsenorganisatie HRA, Stichting Wandelnet en Van der Valkhotel Apeldoorn De Cantharel.

Ook kunt u ons volgen op facebook via https://www.facebook.com/apeldoornsediabeteschallenge/

Voor meer informatie over de Apeldoornse Diabetes Challenge kunt u contact opnemen met: Irma Woudenberg-Hulleman, projectcoördinator

Email: [email protected]

Telnr. 06 27399369

 

Reacties

Cookieinstellingen