Open dag Kids College Apeldoorn

Foto: Kids College Apeldoorn

Op 20 maart opent Kids College Apeldoorn zijn deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat Kids College allemaal doet en betekent voor de leerlingen. Kids College Apeldoorn is er voor iedereen tussen de 10 en 14 jaar, die zin heeft om op een andere, leuke manier van alles te ontdekken over totaal verschillende onderwerpen! Op de open dag kan je komen kijken of Kids College de plek is waar je graag wilt zijn!

De lessen

De lessen worden op zondagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur gegeven. Kids College Apeldoorn is niet schools, de onderwerpen  zijn dat ook niet en de docenten zijn van huis uit geen leerkrachten. Het zijn vrijwilligers die met het onderwerp te maken hebben omdat het hun beroep of hobby is en ze hun kennis graag met de kinderen willen delen. Bijvoorbeeld een architect of een ondernemer, de boswachter, een avonturier  maar misschien ook wel de wijkagent! Het gaat erom de kinderen inzicht te geven in beroepen en samenleving zodat ze beter in staat zijn keuzes te maken die aansluiten bij hun eigen talenten.

24 samenkomsten

Net als bij een college op een hbo of universiteit zitten de kinderen in de ruimte te luisteren naar de informatie die wordt aangeboden. Het blijft niet bij luisteren alleen, ze zijn ook op andere manieren actief bezig met de aangeboden kennis. In totaal 24 zondagen per jaar komen ze bij elkaar om een leuke en leerzame middag te hebben.

Werken aan de toekomst

Het College is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool of de brugklas die zin en plezier hebben in en om iets te leren over onderwerpen die op school niet op het programma staan. Voor de aangesloten kinderen die in de brugklas zitten en in de loop der tijd beter en meer inzicht hebben ontwikkeld in hun ideeën en wensen voor de toekomst,  wordt een coach gezocht die ze actief met ondersteunende activiteiten daarin verder helpt. De coach fungeert verder als vraagbaak en motiveert de kinderen om zich te ontwikkelen.

Kinderen die gemotiveerd, leergierig en nieuwsgierig zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun weg te (gaan) vinden in de toekomst zijn van harte welkom.

Op de open dag kunt u terecht van 13:00 tot 16:00 uur. De kinderen hebben er alvast erg veel zin in!

Gegevens

telefoon: 055-5484950

E-mail: [email protected]

of [email protected]

Waar vind je Kids College Apeldoorn?

In het gebouw van de Woonmensen Deventerstraat 54 7321 CA Apeldoorn

Reacties

Cookieinstellingen