Ereveld vol leven: In vrede stilstaan bij een leven verloren door oorlog

Ereveld Loenen
Foto: Esther Dekker

We herdenken elk jaar opnieuw ook op het Ereveld Loenen de mensen die in een oorlog hun leven gaven en nog steeds geven, voor onze vrijheid. Herdenken is meer dan aandacht schenken aan een gebeurtenis uit het verleden. Stilstaan bij de geschiedenis is leren hoe het in de toekomst anders moet. Stilstaan achter een oorlogsgraf is een gezicht geven aan een slachtoffer.

Herdenken op Ereveld Loenen

Met het project Ereveld Vol Leven wil men herdenken, eren en dankbaarheid betuigen. Door dat met elkaar te doen geven we een stem aan diegenen die hun leven hebben gegeven. De oorlog ligt ver achter ons, maar andere oorlogen dienen zich ook in onze werkelijkheid aan. Dat geeft een extra lading aan herdenken en een zekere verplichting die wij aan onze samenleving hebben.

Representanten gezocht

Ereveld Vol leven zoekt vooral mannen van tussen de 20 en 45 jaar die op 2 mei achter een oorlogsgraf willen gaan staan. Daarmee vertegenwoordig je de persoon die daar ligt begraven. Je geeft de overledene als het ware een gezicht.

Er worden op die dag ook televisie-opnamen gemaakt daarom kent de dag een programma voor de repetitie en de tv- opnames, uw lunch en de officiƫle plechtigheid. De beleving van deze dag zal anders, indringender en intenser zijn dan bijvoorbeeld het volgen van een herdenking op de tv op 4 mei, om die reden worden er voor de representanten informatieve bijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie voor de representanten vindt u hier!

Rechtstreeks aanmelden als representant of aanmelden voor een informatieve bijeenkomst kan hier!

Datum en tijden

Op maandag 2 mei vindt de plechtigheid plaats van 11:30 tot 17:30 uur op Nationaal Ereveld Loenen, Groenendaalseweg 64 Loenen

Reacties

Cookieinstellingen