Boomstamzagen en tractor trekken tijdens Hoge Veluwe Highland Games

Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Op donderdag 21 april organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met Het Isendoorn College uit Zutphen de zesde editie van De Hoge Veluwe Highland Games. Een kleine 300 middelbare scholieren uit het tweetalig onderwijs nemen het tegen elkaar op in de traditionele Schotse clanspelen.

Highland Games

De Highland Games zijn overgewaaid uit Schotland waar in de middeleeuwen de clanspelen jaarlijks werden gehouden. De Schotse oorsprong is de reden dat het Park juist de scholen met tweetalig onderwijs bij de spelen wil betrekken. Boomstamzagen, zwerfkeiwerpen, zandzakhoogwerpen en Hoge Veluwe Broekhangen zijn enkele van de onderdelen waar de scholieren op 21 april strijd in leveren.

Sportieve uitdaging in mooie omgeving

Met het evenement wil het Park de middelbare scholieren op een uitdagende en sportieve manier kennis laten maken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Organisator Marieke Ankoné van het Park: ‘Tijdens De Hoge Veluwe Highland Games worden de middelbare scholieren sportief uitgedaagd. Tegelijk maken ze kennis met de mooie landschappen in het Park.’

Educatie en natuurbeleving zijn speerpunten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, basisscholen uit gehele land zijn daarom gratis welkom. Middelbare scholen krijgen korting.

Dit jaar nemen ’t Atrium, Koninklijke Scholengemeenschap en Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn, het Marnix college uit Ede, RSG Slingerbos Levant uit Harderwijk, Isendoorn college uit Zutphen en de van der Capellen scholengemeenschap uit Zwolle het tegen elkaar op. De Hoge Veluwe Highland Games starten om 09.15 uur en om 14.15 uur is de afsluiting met prijsuitreiking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen