KUFA: van kozijnenfabriek naar trendy lofts

Foto: Chènevievre Parera

Een flinke transformatie voor de oude KUFA-fabriek in Apeldoorn. Het industriële gebouw in nieuwbouwwijk Schatkamer van Zuid maakt vanaf 2017 plaats voor elf karakteristieke lofts.

Hoe de woningen eruit komen te zien? De bewoner bepaalt: projectontwikkelaar Nijhuis Apeldoorn laat geïnteresseerden nu online meedenken over hun toekomstige huis.

Lofts in industrieel erfgoed

Aan het kanaal, in het groen en vlakbij het centrum van Apeldoorn. Over de omgeving van KUFA hebben toekomstige bewoners alvast niets te klagen. Binnen de oude fabrieksmuren zijn de plannen groots. Het industrieel erfgoed in het hart van de wijk Schatkamer van Zuid wordt omgetoverd tot elf stoere, stijlvolle woningen. “Lofts met karakter”, noemt Nijhuis Apeldoorn ze al. Een loft? “Denk New York, denk wonen in één open ruimte met hoge plafonds, grote ramen, stalen spanten en originele lichtstraten. Volop licht en ruimte dus.”

Duurzaam en betaalbaar

Voor New Yorkse prijzen hoeft de Apeldoorner niet bang te zijn volgens Nijhuis. “KUFA staat voor duurzaam én betaalbaar wonen op een bruisende plek. Met de authentieke details en het wooncomfort van nu.” Hoe wil jij wonen? Industrieel of juist modern? Eén of twee slaapkamers? Dat kunnen geïnteresseerden nu delen op www.kufa-apeldoorn.nl.

Origineel wonen

Een woonplek als KUFA, die kent Apeldoorn nog niet. Nijhuis: “Het was ooit ‘die verlaten fabriek aan het kanaal’. Straks is het dé plek voor wie wil wonen op zijn eigen manier.

Reacties

Cookieinstellingen