Uitkijktoren Kootwijkerzand ligt plat!

Staatsbosbeheer heeft maandagochtend 9 mei de uitkijktoren op het Kootwijkerzand afgebroken. 17 Jaar lang hebben bezoekers van de toren kunnen genieten.

Houtrot

Door houtrot was de toren niet meer vellig en is besloten tot sloop. Het afscheid van het unieke uitzicht op het Kootwijkerzand is tijdelijk, want Staatsbosbeheer is bezig met de voorbereiding voor een nieuwe uitkijktoren. Om de nieuwe toren te realiseren is nog wel geld nodig. Sponsoren worden gezocht en een crowdfundingactie gestart. Hoe meer mensen iets bijdragen hoe eerder de nieuwe toren is te realiseren.

Samen met ondernemers uit de streek zijn ideeën uitgewerkt in een nieuw ontwerp. Inmiddels is ook een deel van het budget binnen om de nieuwe uitkijktoren te kunnen realiseren maar er is nog geld nodig om dit project te realiseren en is de hulp nodig van bezoekers en bedrijven. Deze doelgroepen worden actief benaderd of ze hun steentje bij willen dragen. In totaal is ongeveer €70.000 euro nodig voor de bouw van de uitkijktoren.

Crowdfunding voor nieuwe toren

Met crowdfunding wil Staatsbosbeheer een deel van het budget voor de toren binnen halen. Deze week zal daarvoor een campagne worden opgestart via sociale media. Via het www.buitenfonds.nl kan iedereen die houdt van deze plek een bijdrage leveren aan de nieuwe uitkijktoren. Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hierdoor kunnen projecten gerealiseerd worden die buiten de reguliere financiering vallen zoals deze uitkijktoren met uitzicht over een uitgestrekt stuifzandgebied, ook wel de ‘Woestijn van Nederland’ genoemd:  een belevenis voor de bezoekers aan de Veluwe.

 

 

Reacties