Dok Zuid exposeert Adrien Jancsek, ‘Het KunstZinnig Brein’ en Kunst van Inge

Dit jaar viert Adrien Jancsek haar 40-jarig jubileum als internationaal schilderes. Haar schilderijen hebben de weg naar diverse landen reeds lang gevonden. Zij is inmiddels de vierde generatie uit de familie Jancsek die op internationaal niveau van zich laat spreken.

Ze exposeert met regelmaat in gallery’s zoals bijvoorbeeld onlangs in Wenen maar doet dat ook plekken waar je niet direct stukken van een meester schilderes verwacht.

Vanaf morgen hangen er 5 werken van haar hand in Kulturhus Dok Zuid. Het thema is: ‘Escape by flowers.’.

Bij elke expositie hangt er altijd 1 zelfportret tussen. Bij deze is dat het zelfportret dat zij als 14-jarige maakte. Elk jaar maakt zij een zelfportret en legt zichzelf zo op unieke wijze vast. Portret schilderen is iets wat zij graag doet!

Mede exposanten Dok Zuid: ‘Het KunstZinnig Brein’ en Kunst van Inge

Mede exposanten zijn het kunstenaarscollectief ‘Het KunstZinnig Brein’ en Kunst van Inge (Kluts). Het collectief laat zien dat mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel midden in het leven staan! Naast de kunstwerken hangt het verhaal van de kunstenaar. Inge Kluts is verantwoordelijk voor de tentoongestelde sieraden en kaarten in de vitrines. De sieraden zijn niet gemiddeld en niet alledaags te noemen. Vervaardigd van garen zijn zij licht van gewicht en daardoor door iedereen op een plezierige wijze te dragen. De kaarten zijn gemaakt met handgeschept papier en verschillende materialen en bovendien te koop!

Wie Dok Zuid bezoekt kan de expositie gratis bekijken tijdens reguliere openingstijden!

Het adres is: 1e Wormenseweg 460 Apeldoorn

Reacties

Cookieinstellingen