Meisjes talententeam Dynamo Apeldoorn naar United World Games

Foto: Erwin Bouwmeester

Over tien dagen vertrekt het meisjes C team van volleybalvereniging Dynamo naar Oostenrijk. Niet voor een kamp of een leuk reisje, nee, zij gaan in Klagenfurt deelnemen aan de United World Games. Dit internationale toernooi is een van de populairste jeugdspelen van Europa en trekt jaarlijks duizenden jonge sporters uit de hele wereld. Sport verbindt, dat is wat telt, ongeacht huidskleur, afkomst of religie.

United World Games

Van 21 tot 24 juni is de Euro 2008 Arena aan de Wörthersee het middelpunt van dit evenement. Meer dan 10.000 deelnemers uit 40 landen beoefenen 13 verschillende sporten op diverse locaties in de omgeving van Klagenfurt.

Sponsoracties

“In 2015 hebben wij met een team meegedaan aan dit toernooi”, vertelt David Bergsma, trainer/coach van Dynamo, “en dit jaar hebben we weer een uitnodiging ontvangen van de sportdirecteur. Maar met de deelname is een groot bedrag gemoeid, dus we hebben een aantal sponsoracties opgezet om het geld bij elkaar te krijgen. Na de verkoop van stroopwafels, rookworsten, chocolaatjes en sleutelhangers hebben de meisjes een aardig bedrag bijeen gebracht. Mede dankzij een groot aantal sponsoren is dit avontuur nu mogelijk gemaakt. En Decathlon heeft ervoor gezorgd dat de meisjes ook professioneel gekleed zijn. Als tegenprestatie heeft het team vandaag een volleybal clinic gegeven”.

Meisjes zijn toppers!

Het talentvolle meisjesteam, waarvan de meesten volgend seizoen spelen in de topklasse, zal in Oostenrijk moeten strijden tegen leeftijdgenoten uit Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. In hun klasse tot 15 jaar doen nog twee andere Nederlandse teams mee, Prima Donna uit Huizen en een team uit Sliedrecht. In totaal doen er 200 volleybalteams mee.

Wil je ze volgen?

De prestaties van het team zijn te volgen via de Facebook-pagina Steun SV Dynamo meisjes C naar de United World Games. Er wordt zelfs gewerkt aan een live-stream verbinding zodat wedstrijden vanuit Nederland gevolgd kunnen worden.