Aantal banen en aantal inwoners in Apeldoorn nog nooit zo hoog geweest

Foto: Pixabay

De laatste provinciale werkgeversenquête laat zien dat werkgevers in Gelderland meer dan een miljoen banen beschikbaar hebben.

Twee records in aantal

Nog nooit boden werkgevers in de gemeente Apeldoorn samen zoveel werk als nu: 100.860 banen. Met 2590 banen erbij laat Apeldoorn afgelopen jaar de grootste stijging zien van alle gemeenten in Gelderland. Dit blijkt uit de jongste provinciale werkgeversenquête. In totaal heeft Gelderland nu meer dan een miljoen banen.

Gaat goed in Apeldoorn

Wethouder Jeroen Joon van Economische Zaken bevestigt het beeld dat het goed gaat met de werkgelegenheid in de gemeente. “Het mooiste nieuws is dat de groei niet op één plek in de economie zit maar overal. Alle topsectoren laten groei zien. De 100.000 banengrens overgaan is geweldig. En dat bij een aantal inwoners van 163.917, wat ook nog nooit zo hoog is geweest. Het betekent kansen voor mensen om hier na hun opleiding aan de slag te gaan. Die economische kracht moeten we vasthouden. Daar zijn we mee bezig vanuit ons programma De Ondernemende Stad. Bijvoorbeeld met goede werklocaties en het binnenhalen van getalenteerde mensen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224