Burgemeesters buigen zich over lockdown

Foto: Still Gemeente Apeldoorn

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen horen donderdagavond digitaal welke coronamaatregelen het kabinet vrijdag wil aankondigen.

Burgemeesters buigen zich over lockdown

Ze zullen zich naar alle waarschijnlijkheid vooral buigen over een eventuele verlenging van de strenge lockdown. Een aantal gemeentebesturen heeft het deze week voor de ondernemers opgenomen en gepleit voor in elk geval gedeeltelijke heropening van de winkels, horeca en cultuursector. Ook zouden er ruimhartiger compensatiemaatregelen moeten komen.

Veiligheidsregio en handhaven

De burgemeesters zijn voorzitter van hun veiligheidsregio. De veiligheidsregio is verantwoordelijk voor het uitvoeren en handhaven van coronamaatregelen. Beraadsvoorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, zei eerder deze week dat hij zal optreden tegen ondernemers die hun zaak zaterdag openen, als dat nog niet mag. Maar hij vindt ook dat het Outbreak Management Team met een overtuigend verhaal moet komen om de strenge lockdown langer te laten voortduren.

Bij het digitale beraad donderdag schuift voor het eerst de nieuwe minister van Justitie Dilan Yesilgöz aan. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vergadert niet mee. Het bericht Burgemeesters buigen zich over lockdown verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen