OMT bespreekt quarantaineregels onderwijs

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag weer samen en bespreekt dan de quarantaineregels voor het onderwijs. Nu is de richtlijn dat een hele klas naar huis moet bij drie of meer besmettingen.

OMT bespreekt quarantaineregels onderwijs

De onderwijssector hoopt dat er ruimte is voor versoepelingen van die richtlijnen. “Soms gaan nu 25 leerlingen naar huis die geen klachten hebben”, aldus een woordvoerder van de VO-Raad, die het voortgezet onderwijs vertegenwoordigt. Volgens een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) zit gemiddeld een kwart van de leerlingen deze week thuis. Het grootste deel van hen kan niet naar school vanwege het coronavirus. Met de huidige maatregelen is het onderwijs momenteel lastig te organiseren, aldus de AVS.

Onlangs in contact geweest

Om te voorkomen dat teveel mensen tegelijk thuis komen te zitten versoepelde het kabinet vorige week de algemene quarantaineregels al. Mensen die hun boosterprik langer dan een week hebben, hoeven na nauw contact met een besmet iemand niet meer in quarantaine. Ook mensen die korter dan acht weken geleden zelf positief testten op het virus en geen klachten hebben hoeven niet thuis te blijven na contact met iemand met corona.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen