Hond in de auto laten zitten kan echt niet!

Foto: ©Canva/Maximaal sales

Eindelijk zomer! Helaas neemt dan ook het risico toe dat mensen hun hond achterlaten in de auto omdat ze denken ‘dat dat wel even kan’. Ondanks talloze waarschuwingen gebeurt het nog steeds.

Hoe warm is warm?

Erik Goemans van de Dierenbescherming nam de proef op de som en blijft in zijn auto zitten terwijl het buiten pas 23 graden is. Met een thermometer meet hij de temperatuur in de auto en die loopt verbazingwekkend snel op! Binnen 1 minuut is de temperatuur al opgelopen naar 30 graden.

Richting sauna

Na een paar minuten, het is al 40 graden in de auto, zit Erik hevig te zweten. Erik, als mens kan dat. Een hond niet! Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Een dier wat oververhit raakt, gaat nog harder hijgen maar bereikt het tegenovergestelde; door het hijgen krijgt hij het nog warmer!

Uit de auto

Het enige wat helpt, is zo snel mogelijk de hond uit de auto te halen. Daar zijn afspraken over gemaakt in Nederland. Dus ben jij zo stom te denken ‘dat het wel even kan’, je hond in de auto laten? Loop je buiten een boete, die kan oplopen tot in de honderden euro’s, ook nog eens kans op een ingeslagen autoruit en die zijn niet goedkoop om te vervangen.

Check deze video

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen