Onderzoek: toerisme nog niet terug op niveau van voor corona

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Het toerisme in Nederland is nog niet terug op het niveau van voor corona. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bij de publicatie van zijn Internationale Vakantiemonitor.

Toerisme nog niet terug op niveau

Wel lijkt het toerisme zich sneller te herstellen dan verwacht.

Volgens de monitor verbleven er dit jaar bijna 16 miljoen buitenlandse gasten in Nederland. Daarmee zit het aantal toeristen dat in Nederland verblijft op 80 procent van het aantal in 2019, het laatste jaar voor coronacrisis. Het percentage binnenlandse toeristen ligt daarentegen 10 procent hoger.

Stijgende lasten

De stijgende energiekosten en inflatie weerhouden mensen er niet van om een vakantie te boeken. Volgens de vakantiemonitor hebben zes op de tien ondervraagden de intentie om nog dit jaar op vakantie te gaan. Wel plaatst directeur van NBTC Jos Vranken een kanttekening. “De zorgen kunnen op de wat langere termijn een negatieve invloed hebben op de reisindustrie. Als de situatie nog verder verslechtert, is het niet ondenkbaar dat toerisme hierdoor zelfs in 2022 al wat gedempt wordt.”

Klimaatredenen

In de vakantiemonitor staat ook dat ongeveer de helft van de ondervraagden rekening wil houden met het klimaat bij het boeken van een vakantie. 44 procent van deze groep is daarvoor zelfs bereid om wat extra te betalen. Vooral Britten en Amerikanen scoren hoog als het gaat om duurzame vakanties, Belgen en Nederlanders het laagst. Andere landen die het NBTC onderzocht waren Frankrijk en Duitsland. Het bericht Onderzoek: toerisme nog niet terug op niveau van voor corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen