Kom helpen bij de natuurwerkdag in De Assel

Foto: ©Natuurwerkdag

Zaterdag 5 november organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Landschappen NL de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een  opknapbeurt. Staatsbosbeheer heeft een prachtige werklocatie uitgezocht. In Boswachterij Garderen-oost ligt De Assel. Hier gaan wij met handgereedschap dennen en Amerikaanse vogelkers verwijderen. Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 09:45 tot 15:00. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl waarbij je de zoekterm Garderen gebruikt.

Het natuurgebied De Assel

In De Assel ligt een flora- & faunarijk grasland. In het verleden is op verschillende plekken de voedselrijke bovenlaag verwijderd. Het grasland groeit langzaam dicht met dennen en Amerikaanse vogelkers. We willen ons gaan richting op het vrij houden het grasland. Dit is nodig zodat het grasland kan blijven bestaan met de bijbehorende planten. Het microklimaat wat er ontstaat is van belang voor dagvlinders, insecten, reptielen, vogels en kleine zoogdieren. Elk dier- en plantensoort heeft zijn eigen wensen en eisen voor vestiging. Op termijn zullen we hier wellicht het akkerviooltje met de kleine parelmoervlinder kunnen treffen of de bruine vuurvlinder. Ook de veldleeuwerik hopen we hier in de toekomst meer te zien. Kom je ook helpen? Om 09:45 beginnen we met een kop koffie en starten we. Dit zal tot ongeveer 15:00 duren. Ook kinderen zijn welkom. Voor lunch, thee/koffie en gereedschappen wordt gezorgd. Vergeet niet om wat oude kleren en goede schoenen aan te trekken. Kortom, neem de familie mee om een leuke dag te gaan werken in de natuur!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen