Zwerfafvalopruimdag was zaterdag weer een succes in 12 Apeldoornse wijken Apeldoorn

Foto: ©FB Zero Waste Apeldoorn

Het weer was niet heel erg lekker om op te ruimen, maar het was zeker een succesvolle dag. Op de Facebook-pagina van Zero Waste Apeldoorn is te lezen dat er 77 afvalzakken door 87 opruimers werden gevuld. Bijna 1 vuilniszak per persoon.

Zwerfafvalopruimdag al 4 jaar een succes

Wat 4 jaar geleden begon met een handjevol inwoners en 7 teams, is inmiddels door het succes enorm gegroeid. In totaal maken meer dan 250 opruimers deel uit van de 12 teams in totaal. Ze komen tijdens deze dagen de gekste dingen tegen. Afgelopen zaterdag vonden ze een vergeten kerstversiering, een onderbroek, vijf euro, een schoen en een krabpaal. De volgende Zwerfafvalopruimdag valt samen met de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 18 maart.

Wat is zwerfafval?

Nederland telt ruim 200.000 kilometer asfalt, waarvan dagelijks tonnen zwerfvuil in verdwaald zijn. Om zwerfvuil op te ruimen, zijn er verschillende manieren. De meest schone en eenvoudigste manier is om zwerfvuil te verzamelen met behulp van speciale zwerfvuilzakken.

Gemotiveerd

Ook het plaatsen van speciale afvalbakken kan een effectieve manier zijn om zwerfvuil te verminderen. Een goede strategie voor de vermindering van zwerfafval is vooral gericht op het gemotiveerd houden van mensen om dit afval op te pakken.

Oorsprong

Naast het verzamelen van zwerfvuil is het ook van belang om de oorsprong ervan te onderzoeken. Indien de bronnen van zwerfvuil bekend zijn, zullen er specifieke maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat dit intreedt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen