RAZ-Rally 15 april rijdt voor de Stadsakkers

Foto: ©FB Stadsakkers

Wie

Rotary Apeldoorn Zuid (RAZ) organiseert in samenwerking met RallyWereld een tourklasse rally. De opbrengst van de rally gaat naar de StadsAkkers te Apeldoorn; StadsAkkers Apeldoorn is een zorgtuinderij waar zo’n 100 vrijwilligers werken. Een goede mix variërend van mensen met een arbeidsbeperking tot uitkeringsgerechtigden. Ook vrijwilligers met wat extra tijd, gepensioneerden, scholieren en mensen die extra begeleiding nodig hebben. Bij StadsAkkers kunnen zij lekker werken en leren. Dat is StadsAkkers, op 6 maart 2013 opgericht, zonder winstoogmerk. De enige winst waar ze bij StadsAkkers om geven, is de winst, die het de mensen oplevert.

Wat

Tourklasse rally voor bij voorkeur klassieke – en bijzondere – auto’s.
De opzet van de rit en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de tourklasse een relaxed karakter heeft.

Wanneer

Zaterdag 15 april 2023

Waar

Start 9.30 uur bij het Ford Museum te Beekbergen,
Finish ca. 15.30 uur bij StadsAkkers te Apeldoorn.

Inschrijving

Inschrijving kan door gebruik te maken van onderstaande link: https://www.razrally.nl/inschrijven/. Je kunt je inschrijven met een equipe van 2 personen.
Voor deze attractieve rally is het inschrijfgeld per equipe van 2 personen in totaal € 175,–. Inclusief koffie/thee bij de ontvangst, lunch en na de finish een drankje en borrelhap.

Doel

De opbrengst is bestemd voor de StadsAkkers te Apeldoorn. Het rijden met (klassieke) auto’s zorgt voor uitstoot van CO2. Uiteraard ligt het milieu Rotary Apeldoorn Zuid na aan het hart. Daarom is gekozen om deze CO2 uitstoot te compenseren door middel van een donatie aan de StadsAkkers voor het planten van bomen.

StadsAkkers

Samen de lekkerste groente en fruit van Apeldoorn kweken. Dat is wat StadsAkkers sinds 2013 doet zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de winst die het oplevert voor onze medewerkers. Een leuke groep mensen die lekker wil werken en leren. En nog maandelijks groeit die groep. Want waar StadsAkkers begonnen is met een stuk braakliggende grond van twee voetbalvelden groot, zijn ze nu de trotse eigenaren van 2.5 hectare akker. Vol verse groenten, fruit en kruiden: van rijen aardbeiplanten, courgettes en aardappels tot wortels, tomaten, komkommers en een boomgaard met 200 appel- en perenbomen.

Toen StadsAkkers begon hadden ze vier doelen. En die gelden nu nog steeds:
– bieden werkzoekenden een gezellige plek om te werken en te leren. Een thuis in de buitenlucht
– investeren alle energie, tijd en geld in mensen en maatschappelijke doelen
– houden landbouw divers in Apeldoorn en zijn de meest gevarieerde akker in de gemeente
– willen alle Apeldoorners laten genieten van vers eten. Ook die het niet zelf kunnen betalen.

Alles wat StadsAkkers doet en organiseert, is gericht op de vrijwilligers. En dat doen ze zonder winstoogmerk. Deze kenmerken en nog een aantal andere voorwaarden geeft StadsAkkers de ANBI status. Hiermee laat StadsAkkers zien hoe belangrijk ze het vinden om anderen te helpen. www.stadsakkers.nl

Rotaryclub Apeldoorn Zuid

Rotaryclub Apeldoorn-Zuid is een bekende serviceclub in Apeldoorn. Een actieve service club, opgericht in 1965 waarbij maatschappelijke betrokkenheid en fellowship hand in hand gaan. Rotaryclub Apeldoorn-Zuid is binnen de internationale Rotaryorganisatie een betrouwbare en aanspreekbare partner met een lage drempel.
www.rotaryapeldoornzuid.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen