Goedemorgen, het is vandaag woensdag 22 maart en de dag van het water

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – We zeggen wel ‘melk is goed voor elk’ en ‘water komt later’, maar eigenlijk moet het andersom zijn. Want waar zouden we zijn zonder water?

Dag van het water

Het grootste deel van onze planeet bestaat uit water, namelijk zo’n 75 procent! Door water groeien planten en bomen en krijgen wij dus zuurstof. Zonder water zouden wij mensen uitdrogen. Zonder water is er dus letterlijk geen leven. En dat is ook precies waarom de Verenigde Naties in 1992 besloten dat er een speciale dag moest komen voor het water. En dus vieren we die dag sindsdien op 22 maart.

Veiliger en schoner drinkwater

Op deze dag worden overheden opgeroepen om actie te ondernemen om veiliger en schoner drinkwater aan te bieden. In veel plaatsen in de wereld is dat namelijk nog niet aan de orde. Dus moet er op deze manier ingegrepen worden. En wat ons betreft, schenk nog maar eens een glas koud water in. Gewoon uit de kraan, want dat kan hier. En daar mogen we best wel blij mee zijn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen