Staking op komst bij distibutiecentra Albert Heijn

Foto:

De vakbonden dreigen met een staking bij de distributiecentra van Albert Heijn. De supermarktketen krijgt nog tot zondag de tijd om op een ultimatum van de bonden te reageren. Als AH niet ingaat op hun eisen voor een nieuwe CAO, volgen er acties. Er is onder andere een distributiecentrum in Zwolle.

Staking ligt op de loer

Wat de gevolgen zijn van een eventuele staking als Albert Heijn niet snel over de brug komt, laat zich volgens CNV-onderhandelaar Soraya Faez ‘wel raden’. ‘Dan worden de AH-supermarkten nauwelijks meer bevoorraad en zullen de schappen steeds leger raken.’ De FNV wijst erop dat er begin deze maand al wilde stakingen waren in Pijnacker en Tilburg. Toen legden de mensen op die locaties spontaan tijdelijk het werk neer, zonder dat de bond hier formeel bij betrokken was.

Verbazing

‘Wij blijven ons verbazen,’ zegt FNV-bestuurder Shefania Sewbaks over het CAO-overleg voor de distributiecentra. ‘De directie vindt dat ze met zes procent extra salaris in april en twee procent per januari een passende loonsverhoging biedt die recht doet aan de inzet van de werkers. Wij vinden dit veel te weinig. En dat vinden de mensen zelf ook. Zij zijn bijna allemaal bereid om in actie te komen.’

Mooi pakket

Albert Heijn vindt op zijn beurt dat er een ‘mooi arbeidsvoorwaardenpakket’ ligt. Daarover wil de keten graag met de bonden om tafel. Albert Heijn heeft in Nederland zes distributiecentra met ongeveer 6000 werknemers, van wie circa de helft op uitzendbasis. Vanuit die distributiecentra worden alle filialen van Albert Heijn in Nederland en België bevoorraad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen