Marktonderzoeker: verzekering voor e-bike snel populairder

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het wordt steeds populairder om een verzekering af te sluiten voor de elektrische fiets. Marktonderzoeker Multiscope deed onderzoek.

Marktonderzoeker: Veel meer geld in totaal

Deze verzekeringen worden ook steeds duurder, waardoor er afgelopen jaar voor veel meer geld verzekeringen zijn afgesloten dan een jaar eerder. Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope gaat het om een toename van ruim 200 miljoen euro, tot 550 miljoen euro. De gemiddelde kosten voor het verzekeren van een e-bike zijn gestegen naar 14 euro per maand. Bijna driekwart van de elektrische hybridefietsen is verzekerd, tegenover een gemiddelde van zes op de tien van alle e-bikes. “Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de waarde van een elektrische fiets hoe vaker deze verzekerd is”, meldt Multiscope op basis van het onderzoek onder ruim 5000 Nederlanders.

Wat is dat? Een e-bike

De e-bike, ook bekend als de elektrische fiets, is een populaire vorm van vervoer en recreatie geworden in Nederland. Het is een fiets die is uitgerust met een elektrische motor die trapondersteuning biedt, waardoor het trappen gemakkelijker wordt en hogere snelheden kunnen worden bereikt. De populariteit van e-bikes is gestegen vanwege verschillende voordelen. Ze bieden een milieuvriendelijke manier van transport, verminderen de afhankelijkheid van auto’s en dragen bij aan het verminderen van verkeerscongestie en luchtvervuiling. Bovendien zijn e-bikes geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen, forenzen en recreatieve fietsers, doordat ze ondersteuning bieden bij het fietsen. De technologie achter e-bikes is in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, waardoor de accuduur en prestaties zijn toegenomen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, variërend van stadsfietsen tot mountainbikes en bakfietsen, om aan diverse behoeften te voldoen.

Meerdere aanbieders

De ANWB is de populairste plek om een verzekering af te sluiten, gevolgd door verzekeraars ENRA en Kingpolis. Van 5 procent van de mensen met een e-bike is deze al weleens gestolen, stelt Multiscope. Het bericht Marktonderzoeker: verzekering voor e-bike snel populairder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen