Kleiner potje STAP-opleidingsbudget nog sneller vergeven

Het kleinere potje met STAP-budget is maandag nog sneller opgegaan dan de vorige keren. De 20 miljoen euro aan overheidssubsidie voor scholingen was nog geen twee uur na de opening vergeven, aan ruim 24.000 mensen. Bij de vorige aanvraagperiode, in mei, waren nog ruim 38.000 geïnteresseerden de gelukkige.

Minder beschikbaar

Het kabinet had voor deze periode 20 miljoen in plaats van 34 miljoen euro beschikbaar gesteld om zo voor later dit jaar nog wat meer budget over te hebben. Voor de laatste maanden van de regeling, die in 2024 niet terugkeert, mag het opleidingsbudget alleen nog worden gebruikt voor bijscholing voor de arbeidsmarkt. Het lukte de overheid niet om die eisen al voor deze aanvraagperiode in te voeren, waardoor een deel van het geld voor juli later dit jaar wordt uitgekeerd.

Veel kritiek

De subsidie van maximaal 1000 euro is veel bekritiseerd omdat deze werd gebruikt voor snoepreisjes en cursussen die niets met werk te maken hebben. Daarom zijn de eisen meerdere keren aangescherpt. In het voorjaar besloot het kabinet om er per 2024 mee te stoppen. Het bericht Kleiner potje STAP-opleidingsbudget nog sneller vergeven verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen