Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid opent in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit Twente (UT) slaan de handen ineen voor een baanbrekende samenwerking in Apeldoorn: het Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid. Een plek om onderzoek te doen en les te geven aan mensen die al werken in deze sector.

Kennis, innovatie en banen

Gemeente Apeldoorn, met veel aandacht voor sport, bewegen en gezondheid, is blij met deze samenwerking. Wethouder Jeroen Joon: “Ik ben trots dat dit centrum in Apeldoorn komt. De samenwerking tussen de VU en de UT zorgt niet alleen voor nieuwe kennis en innovatie, maar ook voor banen door de samenwerking met het bedrijfsleven.”

Het Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid krijgt een plek in Apeldoorn aan de Wapenrustlaan. Het wordt ook verbonden met het digitale platform Sport Data Valley (SDV). Op dit platform kunnen mensen onderzoek doen naar sport, beweging en gezondheid. De samenwerking tussen de VU en de UT zorgt ervoor dat er meer onderzoek gedaan kan worden en dat er lesprogramma’s kunnen worden ontwikkeld voor mensen die al werken in deze sector. Dit is belangrijk, omdat er veel vragen zijn over sport en gezondheid. Na 2027 willen de VU en de UT het centrum verder uitbreiden en samenwerken met andere organisaties.

Leven Lang Ontwikkelen

In het centrum wordt onder meer onderzoek gedaan naar veilig sporten en bewegen, het gebruik van slimme apparaten en sensoren om beter te sporten. Maar ook naar blessures voorkomen en sneller herstellen. Verder worden er lesprogramma’s gemaakt voor mensen die willen blijven leren en zich willen ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen). Daarnaast komt er een plek waar mensen kunnen leren en werken. Mensen die al werken in de sport- en gezondheidssector kunnen ook les krijgen.

Niet alleen

Het centrum gaat samenwerken met onder andere Saxion, Roessingh Research & Development, bedrijven, hogescholen en sportorganisaties als Sportcentrum Papendal en NOC*NSF. Het Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid kost ongeveer 2,85 miljoen euro. De gemeente Apeldoorn levert een bijdrage 300.000 euro per jaar voor een periode van 3 jaar.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen