Eén op de vijf Nederlanders voelt zich extra eenzaam in de zomer

Foto:

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen: 58,4 procent ten opzichte van 49,3 procent.

Eén op de vijf Nederlanders voelt zich extra eenzaam

En één op de vijf Nederlanders geeft aan zich extra eenzaam te voelen in de zomer. Ook hier geldt dat vrouwen dit meer voelen dan mannen: respectievelijk 26 en 19 procent. Jongeren (16-29) hebben er meer last van dan 30-plussers. Dit blijkt uit een onderzoek dat sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte uitvoerde onder 1000 Nederlanders. De stichting brengt buurtgenoten bij elkaar aan de eettafel om eenzaamheid te bestrijden én te voorkomen. Om de extra eenzaamheid in de zomer tegen te gaan organiseert Resto VanHarte speciale zomeractiviteiten.

Extra eenzaamheid in de zomer

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen met anderen. In de zomer wordt eenzaamheid meer gevoeld dan in de rest van het jaar. Hoe komt dat? De redenen zijn heel divers. In het onderzoek werd het missen van familie en vrienden die op vakantie zijn als reden genoemd. Maar ook te weinig geld hebben om iets leuks te doen of de druk door sociale (media) of je omgeving om het leuk te hebben, zijn redenen om je extra eenzaam te voelen in de zomer.

Maria (80) uit Tilburg zegt hierover het volgende: “Ik ben sinds vijf jaar weduwe en woon alleen. Ik heb kinderen, maar die hebben door hun drukke agenda’s met werk en gezin weinig tijd voor mij. Dat begrijp ik heel goed. Maar vooral in de zomer als iedereen op vakantie is, voel ik me weleens alleen. Je kunt elkaar dan wel bellen, maar dat is niet hetzelfde als gezellig samen een kopje koffiedrinken. Gelukkig kan ik bijna de hele zomer bij Resto VanHarte terecht. Daar vind ik sociaal contact en gezelligheid. En dat heb ik in de zomer meer nodig dan in de rest van het jaar. Het bericht Eén op de vijf Nederlanders voelt zich extra eenzaam in de zomer verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen