Koninklijke Hondenbescherming Petitie: bestrijding van grasaren

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Ze groeien weer overal: vervelende grasaren, ook wel kruipers genoemd, die je hond veel problemen kunnen bezorgen. Gemeenten geven vaak aan dat het onmogelijk is om deze grasaren actief te bestrijden, omdat ze zo verspreid voorkomen. En dat ze niet te veel willen maaien om de biodiversiteit te bevorderen.

Grasaar gevaarlijk

Grasaren groeien in de periode juni-augustus overal in Nederland. Ze hebben scherpe punten die makkelijk in de neus, oren, ogen, keel, poten en huid van je hond terechtkomen en daar binnendringen. Door de weerhaakjes die eraan zitten kunnen grasaren maar één kant op: dieper het lichaam in. Zo kunnen ze lelijke ontstekingen veroorzaken. Ook kunnen ze in de longen of andere vitale organen terechtkomen, wat tot ernstige complicaties kan leiden of (in uitzonderlijke gevallen) zelfs tot overlijden.

Petitie

De Koninklijke Hondenbescherming is een petitie gestart om gemeenten op te roepen in ieder geval de grasaren langs looppaden in recreatie- en hondenlosloopgebieden te maaien. En het maaisel ook goed op te ruimen. De Koninklijke Hondenbescherming hoopt dat gemeenten willen helpen om dit te voorkomen. U kunt de petitie tekenen op: https://steun.hondenbescherming.nl/petitie-bestrijding-grasaren.grasaar

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen