Stichting OOPOEH helpt senioren aan een kwispelend zomermaatje, de oppashond

Foto: ©Sichting opoeh

De zomerperiode is aangebroken. Dit is de tijd dat veel gezinnen op vakantie gaan, de verenigingen en clubs een zomerstop hebben en er minder te beleven is in Utrecht. Deze tijd wordt door veel senioren als saai en stil ervaren.

Oppashond

Stichting OOPOEH, de organisatie die senioren (OOPOEH´s) koppelt aan een oppashondje in de buurt, zet zich deze zomer extra in om senioren (55+) te matchen aan een oppashond om hen samen van het mooie weer en de lange dagen te laten genieten. Voor senioren die altijd een hond hebben gehad en bewust geen eigen hond meer nemen is een oppashond dé ideale oplossing om toch samen met een lieve hond van het mooie zomerweer te genieten.

Er is voor ieder wat wils in Apeldoorn!

Er zijn momenteel maar liefst 11 Apeldoornse hondenbaasjes op zoek naar een oppas  voor hun hond. De ervaren matchmakers van Stichting OOPOEH staan klaar om 55-plussers te helpen bij het vinden van de perfecte match die aansluit bij hun persoonlijke wensen. Of het nu gaat om wekelijks oppassen of af en toe een dagje, een kleine hond of juist een grote hond, er is voor ieder wat wils! Bij Stichting OOPOEH draait het niet alleen om de zomerse gezelligheid, maar om het opbouwen van duurzame relaties tussen OOPOEH, baasje en hond, ook na de zomer. Zoals René (73) uit het Utrechtse Voordorp. Hij meldde zich bij de Stichting omdat hij tijdens zijn pensioen zinvol bezig wilde zijn. Hij is nu heel blij met zijn match met de labradoodle Tommy en zijn baasje Simona. René: “Tommy houdt mij actief én jong van geest en ik ben blij dat ik iets voor Simona kan betekenen”. Lees hier hun succesverhaal.

Win-win-winsituatie

Stichting OOPOEH zet zich al 11 jaar in voor deze win-win-winsituatie. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH, benadrukt het belang van hun werk: “In de afgelopen jaren hebben we duizenden senioren en honden laten genieten van elkaars gezelschap. Nu het mooi weer is, willen we mensen graag helpen om vaker naar buiten te gaan. Met een vrolijke hond aan je zijde is wandelen een stuk leuker en leg je snel leuke contacten in de buurt. Daarnaast merken we dat onze OOPOEH´s het echt leuk vinden om een baasje uit de brand te helpen.”

Meer info

Senioren die geïnteresseerd zijn in het vinden van een oppashond kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden op de website van Stichting OOPOEH: https://www.oopoeh.nl/inschrijven/oopoeh/ of bellen naar 020-7853745.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen