Onderzoek: meer websitebezoekers bij ChatGPT dan bij Netflix

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Chatbot ChatGPT heeft streamingdienst Netflix ingehaald als het op websitebezoekers aankomt. Tussen juni en augustus werd de website van het AI-hulpmiddel 1,51 miljard keer bezocht, die van Netflix 1,49 miljard keer. ChatGPT staat daarmee op de negende plaats van meest bezochte websites ter wereld. Dat meldt marktanalysebureau Finbold op basis van eigen onderzoek.

Snelstgroeiend

ChatGPT is daarmee een van de snelstgroeiende entiteiten op het internet, volgens de onderzoekers. De chatbot, die artificiële intelligentie (AI) gebruikt om logisch klinkende teksten te schrijven, werd nog geen jaar geleden gelanceerd door het bedrijf OpenAI, een pionierende onderneming op het gebied van kunstmatige intelligentie. De teksten die ChatGPT genereert zijn vaak lastig te onderscheiden van het werk van mensen en daarom werd de dienst in korte tijd razend populair.

Timing essentieel

Volgens Finbold was de timing van OpenAI ook belangrijk voor de snelle groei van ChatGPT. “OpenAI lanceerde het hulpmiddel op een moment dat andere gevestigde traditionele spelers terughoudend waren vanwege de onzekerheid die gepaard gaat met interactieve AI-platforms, zoals de potentiële schade die het zou kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld op het gebied van het verspreiden van desinformatie of haatdragende taal.”

Breed publiek

De onderzoekers van het marktanalysebureau stellen bovendien dat ChatGPT een breder scala aan gebruikers aanspreekt dan entertainmentplatform Netflix, wat verklaart waarom het meer bezoekers heeft. Zowel studenten die hulp nodig hebben met hun huiswerk als professionals die snel informatie willen opzoeken gebruiken de AI-chatbot, aldus Finbold. “Het is die alomtegenwoordigheid en het aanpassingsvermogen waardoor ChatGPT Netflix heeft overtroffen in websitebezoeken.”

Top

De meestbezochte website is nog steeds Google.com, met wereldwijd meer dan 85 miljard maandelijkse bezoekers. Daarna volgen Youtube, Facebook, Instagram en X, voorheen Twitter. Andere websites in de top 10 zijn Wikipedia, Yahoo en Amazon. Vorige week meldde zakenkrant The Wall Street Journal dat de maker van ChatGPT, OpenAI, mogelijk al 90 miljard dollar waard is. Het zou met dat prijskaartje een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden. Het bericht Onderzoek: meer websitebezoekers bij ChatGPT dan bij Netflix verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen