Thema: Bij mij thuis!

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Kinderboekenweekgeschenk & lied 2023

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie. Ze is bekend van de populaire serie Het ministerie van Oplossingen en Mot en de metaalvissers. De titel van het Kinderboekenweekgeschenk is nog onbekend. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Yvonne Jagtenberg. Zij won twee keer het Gouden Penseel voor Mijn wonderlijke oom en Hup Herman. Natuurlijk wordt er ook weer een bijpassend lied gemaakt dat gezongen zal worden door Kinderen voor Kinderen. Iven Cudogham, bekend van Anansi de spin en Papa!, schrijft het lied. Pim Lammers trok zich terug als dichter van de Kinderboekenweek nadat hij werd bedreigd. Hij kreeg doodsbedreigingen om een verhaal voor volwassenen dat anders werd geïnterpreteerd dan hoe hij het bedoeld had.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen