Onderzoek: helft Nederlandse bedrijven kampt met personeelstekort

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven heeft te weinig personeel om al het werk af te krijgen.

Personeelstekort

Daarnaast vindt 56 procent van de Nederlandse werkgevers het moeilijk om werknemers aan te trekken en heeft een derde moeite om hun personeel te behouden, meldt de Europese HR-dienstverlener SD Worx op basis van een groot onderzoek. Het onderzoek onder ruim 16.000 werknemers en bijna 5000 HR-managers uit zestien Europese landen bevestigt volgens SD Worx dat de strijd tegen de personeelstekorten nog niet is gestreden. Zo blijkt dat ruim vier op de tien Europese werkgevers worstelen om werknemers aan te trekken. België en Nederland zijn op dat vlak koplopers.

Lastig om te trainen

Ondanks het belang van educatie van personeel, geeft een kwart van de Nederlandse bedrijven aan dat ze het lastig vinden training en ontwikkeling in te zetten. Dat is volgens SD Worx wellicht een van de verklaringen waarom meer dan de helft van de medewerkers het voorbije jaar überhaupt geen training kreeg.

Praktisch leren

In de praktijk leren medewerkers wel op allerlei manieren bij. Bijvoorbeeld online, op de werkvloer en met of zonder een expert. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat ze op een digitale manier nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Met name medewerkers in Kroatië, Italië, Finland, Ierland en Spanje leren in de praktijk vaker via e-learning. Bedrijven blijken hier goed op voorbereid te zijn: maar liefst 70 procent van de Europese organisaties heeft de technologie in huis voor digitale trainingen. Een meerderheid van de Nederlandse medewerkers geeft de voorkeur aan leren met anderen, tegenover 37 procent die zich liever individueel bijschoolt. Ook is er een grotere voorkeur voor leren mét begeleiding van een expert dan zonder begeleiding. Het bericht Onderzoek: helft Nederlandse bedrijven kampt met personeelstekort verscheen eerst op Sittard-Geleen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen