csv Apeldoorn boekt overwinning bij asv Dronten

Op een doorweekt sportpark boekte csv Apeldoorn afgelopen zaterdagmiddag een 1-3 overwinning tegen asv Dronten. Ondanks een sterke tweede helft van Apeldoorn, deed de uitslag geen recht aan het werkelijke spelbeeld.

Openingsfase

De openingsfase beloofde weinig goeds voor de bezoekers. Al vroeg in de wedstrijd raakte Mark Veldman de paal en Yanick Leichtenberg miste net het doel, waardoor csv Apeldoorn moeite had om uit de verdediging te komen. Het duurde tot een kwartier in de wedstrijd voor csv Apeldoorn de eerste serieuze poging deed met een actie van Kelly Joao. Vervolgens kreeg Yordi Schols een kans, maar het was Jeremy de Graaf van Dronten die de score opende met een snelle vrije trap. csv Apeldoorn’s coach Jan Kromkamp erkende dat zijn team moeite had om in de wedstrijd te komen, onder druk van de fysiek sterke speelstijl van Dronten. Echter, naarmate de eerste helft vorderde, kwam Apeldoorn beter in het spel en dit resulteerde vlak voor rust in een gelijkmaker door Pieter van der Straten.

Verbetering door

Met het begin van de tweede helft zette csv Apeldoorn hun verbeterde spel voort en was overwegend aanvallend bezig. Hoewel dit niet meteen in grote kansen resulteerde, was de druk voelbaar. In de 67e minuut namen ze de leiding dankzij een doelpunt van Cem Köse na een fraaie aanval, waardoor het 1-2 stond. asv Dronten leek even uit het veld geslagen maar herpakte zich met een schot op de lat in de 73e minuut. Ze probeerden een slotoffensief, maar csv Apeldoorn bleef gevaarlijk met counters. Het was Mehdi Bouhekan die in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de 1-3 binnen tikte, waarmee hij een extra feestelijke draai gaf aan zijn achttiende verjaardag. Kromkamp complimenteerde zijn team voor de comeback en het sterke spel na een moeizame start, en concludeerde dat de winst verdiend was.