Apeldoornse VVD uit zorgen over binnenstad

Foto: Apeldoorn-Binnenstad

De VVD-fractie in Apeldoorn heeft alarm geslagen over de staat van de binnenstad na signalen van lokale winkeliers. Deze ondernemers uiten hun zorgen over de ontwikkeling van een ‘droevige en troosteloze binnenstad’, een sentiment dat door de VVD wordt gedeeld. Raadslid Tim Kamphuis heeft als reactie hierop een reeks vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. .

Apeldoornse VVD uit zorgen

De eerste vraag richt zich op het bekend zijn met de zorgen van de winkeliers en of er al gesprekken zijn gevoerd, of plannen in de maak zijn om deze zorgen aan te pakken. De VVD wil weten of het college initiatieven zal ontplooien om het gesprek met de winkeliers aan te gaan, mocht dit nog niet zijn gebeurd.

Knoppen draaien

Daarnaast vraagt de VVD of het college zich kan vinden in de mening van de winkeliers dat er ‘aan andere knoppen gedraaid moet worden’ om de binnenstad weer aantrekkelijker te maken. Hierbij wordt gevraagd naar mogelijke maatregelen of, in geval van een afwijkende visie, de overwegingen van het college om niet van koers te veranderen.

Bereikbaarheid

Een andere belangrijke kwestie die door de VVD wordt aangekaart, is de bereikbaarheid van de binnenstad. De partij uit haar zorgen over de veranderende parkeernormen en de mogelijke ontwikkeling van een zero-emissiezone. De VVD vraagt hoe het college van plan is deze zorgen weg te nemen en de toegankelijkheid van de binnenstad te waarborgen, zodat ondernemers hun werk kunnen blijven doen.

Lager parkeertarief

Ten slotte vraagt de VVD naar de status van de uitwerking van lagere parkeertarieven, een maatregel die eerder werd aangenomen in de Voorjaarsnota. De partij uit haar bezorgdheid over het feit dat veel ondernemers onvoldoende op de hoogte lijken te zijn van deze ontwikkeling en wenst te weten wanneer de daadwerkelijke implementatie te verwachten is.

Grote bezorgdheid

Deze vragen van de VVD-fractie benadrukken de groeiende bezorgdheid over de toekomst van de binnenstad van Apeldoorn. De partij wacht nu op reactie van het college om te bepalen welke stappen genomen kunnen worden om de vitaliteit en aantrekkelijkheid van het stadscentrum te verbeteren.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen