ChristenUnie Apeldoorn bezorgd over infrastructuurkosten

Foto: ©Canva

Een recent artikel in het Algemeen Dagblad, getiteld “Gemeente spaart niet voor de infrastructuur”, heeft voor opschudding gezorgd binnen de gemeentelijke politiek van Apeldoorn.

ChristenUnie stelt vragen

Het artikel, gepubliceerd op woensdag 15 november 2023, belicht een zorgwekkend gebrek aan inzicht bij gemeenten in de hoge kosten voor het vervangen van infrastructuur. Rapporten van TNO en Invior ondersteunen deze bewering met vergelijkbare bevindingen. In reactie hierop heeft Peter Kranenburg van de ChristenUnie Apeldoorn een reeks vragen aan het college gesteld. Deze vragen zijn gericht op het verkrijgen van inzicht in de te verwachten kosten voor het vervangen van grote infrastructuur in de gemeente, waaronder bruggen en viaducten.

Inzicht in toekomstige kosten?

De partij vraagt allereerst of de gemeente Apeldoorn inzicht heeft in de toekomstige kosten voor het vervangen van grote infrastructuur en hoe deze kosten worden gemonitord. Daarnaast is de vraag gesteld naar de huidige verwachte levensduur van de verschillende bruggen en viaducten in de stad. Een belangrijk punt van zorg is de verwachting van TNO dat deze kosten volgend jaar zullen verdubbelen voor Apeldoorn. De ChristenUnie wil weten hoe de gemeente hierop anticipeert. Ook wordt gevraagd of Apeldoorn de gestelde infrabudgetten realiseert en zo niet, wat de redenen hiervoor zijn.

Lange termijn visie

Voor de langere termijn, tot en met 2050, wil de partij inzicht krijgen in de benodigde investeringen voor het vervangen van infrastructuur. Bovendien vraagt de ChristenUnie of Apeldoorn tot de 12 gemeenten behoort die, volgens het TNO-rapport, in kaart hebben gebracht wat er de komende decennia nodig is. Indien dit het geval is, verzoekt de partij om deze informatie te delen. Zo niet, dan is de vraag waarom dit nog niet is gebeurd en wat het plan is om dit alsnog te doen.

Financiën en noodzaak

Deze vragen van de ChristenUnie benadrukken de bezorgdheid over de toekomstige financiële belasting en de noodzaak van gedegen planning voor infrastructuur in Apeldoorn. De partij wacht op een reactie van het college om te bepalen welke stappen genomen moeten worden voor een duurzame en financieel haalbare toekomst van de stedelijke infrastructuur.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen